El preu de qualsevol cartró de tabac no podrà baixar de 24,95 euros

La comissió que havia d’establir les tarifes mínimes situa el diferencial mitjà d’un conjunt de 1.700 referències entorn al 30% respecte del mercat espanyol

-
-
En unes setmanes, en tot cas durant aquest mes d’octubre, no hi haurà cap cartró de tabac, de la marca que sigui, que es pugui trobar al mercat andorrà amb un preu inferior als 24,95 euros. Aquesta és una de les repercussions de més impacte que té la fixació, per part de la comissió consultiva relacionada amb els preus mínims del tabac, d’aquestes noves tarifes, que seran publicades ben aviat.

Aquesta és una de les primeres feines que calia fer en el marc de la llei de l’establiment de preus mínims que es va aprovar en la recta final de la legislatura passada. La comissió esmentada, formada per un representant de la indústria tabaquera, un representant del sector comercial, i dues persones designades pel Govern, ha estudiat el mercat i ha acabat establint el preu per a més de 1.700 referències diferents que es poden trobar en els establiments del Principat.

En general, i de mitjana, els preus del tabac estaran un 30% per sota de les tarifes que es poden trobar a l’Estat espanyol, que és el país de l’entorn que té els preus més baixos. Per tant, es manté un diferencial més que notable. Això sí, hi ha determinades marques -algunes ‘low cost’- o determinats establiments que es podien permetre el luxe, pels motius que fos, d’aplicar pràctiques comercials que portaven una reducció notable de preus, que hauran d’incrementar el seu preu. En algun cas els increments superaran els cinc euros per cartró.

El que és clar, segons que ha dit el ministre de Finances, Eric Jover, és que no hi haurà cap cartró de tabac que pugui tenir un preu de venda al públic per sota dels 24,95 euros. Això fa, segons el titular ministerial i portaveu governamental, que s’aporti “estabilitat al mercat”. Jover ha afirmat que les tarifes fixades “donen comoditat” al sector comercial en general, que no es veurà afectat com podia ser-ho fins ara per “lluites comercials”. Per al ministre, els nous preus evidencien també el compromís d’Andorra en el combat del contraban de tabac.

Comentaris (9)

Trending