El president d’Aragó no veu Andorra en la candidatura dels Jocs d’Hivern

Javier Lambán afirma que un dels valors del projecte ha de ser que inclogui el Pirineu aragonès i el català i que sigui totalment “espanyol”

El president d'Aragón, Javier Lambán.
El president d'Aragón, Javier Lambán.

La candidatura de Barcelona i els Pirineus per albergar els Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2030 no inclourà Andorra. Almenys, així ho ha afirmat el president d’Aragó, el socialista Javier Lambán. Per al mandatari ha de ser un projecte impulsat únicament des d’Espanya que, a més, ha defensat que podria suposar una forma d’ajudar a millorar les relacions entre Catalunya i la resta de l’Estat.

Des que fa uns anys es va començar a parlar de la possibilitat que Barcelona liderés una candidatura dels Pirineus per als jocs d’hivern sempre s’ha apuntat la possibilitat que el Principat també s’hi afegís. De fet, fins i tot hi va haver reunions entre representants del Govern o d’entitats públiques com Andorra Turisme o Actua amb autoritats catalanes per sondejar aquesta opció. Aquesta setmana, el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, va revelar que els dos executius autonòmics, el català i l’aragonès, estaven molt a prop d’un acord per presentar una candidatura que ajuntés les seves instal·lacions de neu amb la Ciutat Comtal.

Sobre aquesta possibilitat s’ha pronunciat aquest divendres el president d’Aragó, Javier Lombán que, fins i tot, hi veu una fórmula per a l’encaix de Catalunya dins d’Espanya. El que no veu el mandatari socialista és que al projecte s’hi pugui sumar Andorra. De fet, gairebé ho ha donat per descartat. “El que s’ha de valorar és que siguin uns Jocs Olímpics a Espanya, al Pirineu català i a l’aragonès”, ha comentat. És a dir, que sigui “un projecte espanyol”.

El mandatari entén que la candidatura reforçaria la marca Aragó i el sector de la neu de la comunitat autònoma. Lambán ha remarcat que, a banda de la projecció internacional i l’efecte positiu que tindria en les economies de totes dues regions, el projecte podria ajudar al fet que “el contenciós que té Catalunya amb l’Estat espanyol es relaxi”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending