El permís retribuït extraordinari per tenir cura dels fills es podrà fer també per torns

S'han de complir una sèrie de requisits i el règim ha de ser per jornades senceres de treball

-
-
El permís retribuït extraordinari per tenir cura dels fills es podrà fer també per torns segons el decret d’aprovació del Reglament regulador en el marc de les mesures excepcionals i urgents derivades de l’emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-CoV-2. Els dos progenitors han de complir una sèrie de requisits i el règim de torns ha de ser per jornades senceres de treball.

Els progenitors han de ser treballadors assalariats i que s’hagin absentat del lloc de treball per tenir cura del fill o fills a càrrec, menors de catorze anys o amb una discapacitat reconeguda pel Govern. Han de treballar en un sector d’activitat que no hagi estat objecte de suspensió per l’emergència sanitària causada pel SARS-CoV-2. També han d'acreditar que es troben en la mateixa circumstància, o que són famílies monoparentals, i que cap dels progenitors no té cap familiar fins al segon grau de consanguinitat o d’afinitat, excepte els avis, que pugui tenir cura raonablement dels fill o fills a càrrec.

Per altra banda, la durada del permís retribuït extraordinari i de la compensació corresponent del Govern serà el període durant el qual els centres educatius, les guarderies i els centres de lleure extraescolar romanguin obligatòriament tancats i l’empresa en què el treballador beneficiari presta el seus serveis no hagi estat objecte de suspensió obligatòria a causa de la situació d’emergència sanitària.

Finalment, qualsevol inexactitud, omissió o falsedat de les dades o de la informació aportades en els documents de la sol·licitud, la declaració autoresponsable o la certificació empresarial dona lloc a la revocació de la compensació del Govern concedida i a la devolució de les quanties atorgades, sens perjudici d’imposar les sancions que puguin correspondre.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.