El pas del Tour obligarà a estar molt atents als talls de trànsit a partir de les 13.15 hores del 10 de juliol

Comentaris

El pas del Tour obligarà
El pas del Tour obligarà

Els propers 10 i 12 de juliol, aquells que vulguin o hagin de circular per les carreteres del país hauran d’estar molt atents als talls de trànsit que es preveuen. L’arribadada, el primer dia, i la sortida, el segon, de la caravana del Tour, un dels majors espectacles esportius del món, en té ‘la culpa’. A partir de les 13.15 hores del 10 de juliol hi haurà la primera afectació viària: la circulació quedarà interrompuda per la frontera del riu Runer. A partir d’aquí s’aniran succeint diverses modificacions viàries que cal tenir molt en compte.

El responsable del Centre Nacional de Trànsit (Cenatra), Daniel Rodríguez, ha explicat aquest dilluns durant l'explicació de l'organització logística per a l'acollida de la prova, que tot i que l'hora prevista d'arribada dels ciclistes durant el 10 de juliol és a les 15.45 hores, la circulació de vehicles quedarà interrompuda per la frontera del riu Runer a partir de les 13.15 hores, 45 minuts abans del pas de la caravana publicitària. Aquest tall, que afectarà els dos sentits de la marxa, s'anirà ampliant a mesura que els ciclistes avancin cap a Sant Julià, la Comella, Encamp, l'Aldosa i, finalment, Arcalís. 

Pel que fa a l'etapa de sortida des d'Escaldes Engordany cap a Revel, que tindrà lloc el dimarts 12 de juliol, Rodríguez ha comentat que els talls de circulació s'iniciaran a les 9.45 hores a la zona del Clot d'Emprivat per anar avançant cap a Encamp, Canillo, el port d'Envalira i el Pas de la Casa. En ambdós casos, Rodríguez ha remarcat que la circulació no es tornarà a reobrir fins al pas del darrer corredor, que s'indicarà amb el vehicle de la policia amb les banderes verdes. Quant a l'accés rodat a la zona d'arribada d'Arcalís, quedarà restringit a la CG3 a partir del 8 de juliol, sota el control de la policia. En qualsevol cas, durant l'etapa del 10 de juliol s'habilitarà un servei gratuït d'autobusos que enllaçaran Arans amb l'Hortell d'Arcalís (a quatre quilòmetres de la meta), així com un aparcament per a vehicles a Arans. En cas de voler arribar fins a la zona de meta, s'haurà de fer a peu des de l'Hortell.

Els primers talls de circulació coincidint amb l'arribada a Andorra del Tour de França 2016 es produiran el 10 de juliol, moment en què arribaran els ciclistes des de Vielha, a partir de les 13.15 hores per la frontera hispanoandorrana. Així ho ha confirmat, aquest dilluns durant la presentació de l'organització logística per acollir la prova, el responsable del Cenatra, que ha afegit que tot i que l'hora prevista d'arribada és a les 15.45 hores, "el tall de circulació es fa efectiu bastant abans per temes de seguretat". D'aquesta manera, la circulació quedarà interrompuda en ambdós sentits de la marxa i s'anirà ampliant a mesura que els ciclistes avancin cap a Sant Julià, la Comella, Encamp, l'Aldosa i Arcalís. Respecte a l'etapa de sortida des d'Escaldes-Engordany cap a Revel, que tindrà lloc el dimarts 12 de juliol després d'una jornada de descans, els talls de circulació s'iniciaran a les 9.45 hores a la zona de sortida del Clot d'Emprivat per anar avançant cap Encamp, Canillo, el Port d'Envalira i el Pas de la Casa.

En relació a la zona d'arribada a Arcalís, es restringirà l'accés rodat a la CG3 a partir de les vuit del matí del 8 de juliol, tot i que durant el dia de la prova, s'habilitarà un servei gratuït d'autobusos que enllaçaran Arans amb l'Hortell d'Arcalís (a 4 km de meta), així com un aparcament per a vehicles a Arans. En cas de voler arribar fins a la zona de meta, s'haurà de fer a peu des de l'Hortell. L’evacuació i el trasllat de les persones serà lenta i es farà de 18.30 hores a les 20 hores aproximadament, en funció de l’hora en que s’acabi l'evacuació de vehicles acreditats. 

Pel que fa a les mesures de seguretat que s'adoptaran durant la disputa de la prova, la comissària de l’àrea tècnica de la policia, Teresa Ferreira, ha detallat que es mobilitzarà tot els efectius "per garantir el màxim de seguretat a tota la ciutadania" i, a més, enguany, com a novetat, a banda del punt de control habitual, s'habilitarà un segon a la línia d'arribada amb representants de la policia francesa i andorrana. A més, Ferreira ha concretat que com a mesures excepcionals es reforçarà la vigilància dels punts fronterers durant els dies previs a l'inici de la competició, així com alguns punts sensibles com poden ser els hotels i els allotjaments dels equips.

D'altra banda, el director de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, Francesc Areny ha detallat que per tal de garantir "la seguretat de tota la infraestructura del Tour, del públic i del dia a dia del país", Protecció Civil treballarà des del centre de comandament avançat que s'ubicarà a la zona d'arribada d'Arcalís. En aquest punt, Areny ha explicat que es comptarà de forma permanent amb responsables de tots els serveis i "tindrà una funció clau, ja que arribarà tota la informació de forma immediata i podrem prendre decisions per intervenir en qualsevol punt del país".

Finalment, la directora de Màrqueting i Comunicació d'Andorra Turisme, Noemí Pedra, ha recordat que el Tour de França mobilitza un total de 4.500 persones i 2.500 vehicles, dels quals 200 van en carrera i 110 estan en diferents zones tècniques habilitades. A més, la cita també comptarà amb 2.000 periodistes acreditats de 16 nacionalitats diferents i més de 600 mitjans de comunicació. Amb aquestes xifres, Pedra ha posat en relleu la importància de celebrar competicions com aquestes a Andorra, la qual es retransmetrà en directe durant l'etapa d'arribada i "permetrà a una gran audiència descobrir els nostres paratges".

Comentaris

Trending