El vial de Sant Julià s'obrirà al trànsit a finals de març i hi haurà carril reversible per Setmana Santa

L'avinguda Francesc Cairat es desdoblarà fins a la plaça Laurèdia

Imatge virtual de l'enllaç nord de la desviació de Sant Julià de Lòria.
Imatge virtual de l'enllaç nord de la desviació de Sant Julià de Lòria.
La Taula Nacional de Mobilitat ha celebrat aquest divendres la seva primera reunió amb els nous equips comunals escollits el passat mes de desembre. Un dels punts ha estat l'obertura al trànsit del nou tram de la desviació de Sant Julià de Lòria, des del carrer Isidre Valls fins a la rotonda de Fontaneda.

Durant la Setmana Santa es durà a terme una prova pilot per desdoblar el tram entre el carrer Isidre Valls i la plaça Laurèdia. La iniciativa del ministeri d'Ordenament Territorial es farà en coordinació amb el servei de Circulació del comú de Sant Julià de Lòria. Així, els matins s'habilitaran dos carrils en sentit Andorra la Vella. A la plaça Laurèdia es desviaran els vehicles pel túnel de la Tàpia o per l'avinguda Rocafort.

Les obres han tingut un cost que frega els 2 milions d'euros i han durat 15 mesos. La seva posada en marxa  provocarà canvis de circulació pel que fa a la mobilitat d'entrada i sortida a la parròquia laurediana. Els vehicles que es desplacin direcció a Espanya ho podran fer per la nova desviació, mentre que els que pugin cap al Principat seguiran passant per la CG1

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres també ha indicat que s'estan efectuant els estudis per fer una prova pilot a la Massana per evitar els embussos. Consistirà en la sincronització dels semàfors al centre de la parròquia en hores punta. "Estem mirant la proposta però la idea és posar-ho en marxa abans que acabi el curs escolar", ha afegit. 

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending