El ‘no’ del World Padel Tour, primer capítol d’una mala herència per a Principadel

La sobtada mort de Miguel Lao, impulsor del projecte, obre molts interrogants i, sobretot, deixa en l’aire una pila de pagaments a proveïdors que podrien acabar convertint-se en reclamacions judicials

-
-
La sobtada mort del tahitià resident a Andorra Miguel Lao ha liquidat en certa manera el projecte original de Principadel, que amb el seu impulsor encara viu ja s’estava retocant amb l’entrada a la societat dels nous accionistes -les famílies Babot i Altimir- i que ara queda envoltat de molts interrogants. La negativa del circuit World Padel Tour de tornar al Principat aquest 2019, malgrat que s’incloïa en el contracte inicial, és la punta d’un iceberg que pot ser molt més gran i profund. Diversos proveïdors, del complex i de les dues proves internacionals fetes fins ara, estan a l’espera de la resolució, per exemple, de la qüestió successòria, herencial, de Lao.

El promotor del projecte havia tingut molts problemes econòmics. És de domini públic. I en molts casos, per reduir el deute que tenia contret amb qui fos, acabava assumint personalment les obligacions i les treia de la societat. Això sí, als creditors els aplicava una forta quitança que en molts casos es va acceptar. Tot i això, de pagaments pendents n’hi ha molts. I els serveis jurídics de diversos proveïdors truquen a la porta dels responsables legals de Principadel cada dos per tres. Hi ha deutes petits. Però n’hi ha d’altres de molt voluminosos. I segons les fonts consultades, alguns d’aquests empresaris, molts d’estrangers, estan començant a valorar seriosament la possibilitat d’interposar reclamacions judicials per impagament.

Que World Padel Tour no tornarà a Andorra almenys aquest 2019 tot i estar pactat ja ho han avançat aquest dimarts tant ‘Bon Dia’ com ‘Diari d’Andorra’. I l’Altaveu ho ha pogut confirmar com ha confirmat, també, que els tractes amb els promotors del circuit internacional de pàdel els havia fet directament Miguel Lao. De l’organització de les dues edicions del World Padel a Andorra -el 2017 a les instal·lacions encara en construcció de Santa Coloma i el 2018 íntegrament al poliesportiu de Govern- encara s’arrosseguen deutes. Les fonts consultades han assegurat que del segon any, encara les coses van sortir mig bé. Però que el primer va ser força fiasco.

De com quedi la successió del difunt Lao en depenen moltes coses. I això es porta sota l’estricta confidencialitat familiar. No obstant, algunes fonts han assegurat que la vídua del promotor de Principadel voldria continuar a Andorra i seguir formant part del projecte iniciat pel seu marit. No és clar, però. Això comportaria l’acceptació de l’herència amb els deutes que hi pugui haver inclosos. De deutes en té de personals i n’hi ha en tan què societat. L’Altaveu ha pogut contactar amb diversos subministradors de serveis i de materials que estan esgotant els últims cartutxos negociadors. Però que estan decidits a acudir als organismes jurisdiccionals davant les reiterades excuses que suposadament se’ls dóna per no abonar allò que ells consideren seu. 

 

-

Relacionat

Principadel assegura la continuïtat del projecte encara commocionat per la desaparició del seu impulsor
-

Relacionat

Mor d’un atac de cor el promotor de Principadel
Situació actual de les immediacions del complex, on durant un any pràcticament no s'hi ha treballat.

Relacionat

‘Nou’ Principadel, ‘vells’ projectes
Principadel mira de negociar sense sort una solució als problemes legals amb casa Miquel Dolsa

Relacionat

Babot i Altimir entren com a inversors a Principadel i garanteixen l’acabament del complex de pàdel de Santa Coloma

Comentaris

Trending