Principadel assegura la continuïtat del projecte encara commocionat per la desaparició del seu impulsor

-
-

Encara commocionats per la fatídica desaparició de Miguel Lao, la resta de socis de Principadel tenen decidit tirar endavant el projecte “tal i com estava plantejat”. L’entrada d’accionariat andorrà havia donat aire i impuls al complex esportiu de Santa Coloma. No obstant això, Lao, com a conseller delegat de la societat i promotor de la iniciativa, continuava molt a sobre de tot plegat. “Hem de pair tot això”, ha assegurat l’actual president de Principadel, Xavier Altimir, deixant clar que hi ha la ferma intenció de tirar endavant com s’havia planificat amb l’empresari d’origen tahitià.

La sala de vetlles del comú d’Andorra la Vella acollirà a partir de les 10 d’aquest matí el fèretre amb les restes de l’home que residia al Principat des del setembre del 2015 i que ja hi va arribar amb la ferma intenció de tirar endavant el complexe dedicat al pàdel i el tennis. No hi haurà cap tipus de cerimònia i a les 4 de la tarda les restes mortuòries. El fulminant i fatídic desenllaç ha causat una enorme commoció en l’entorn familiar, empresarial i social de Lao, que se’l tenia per un home esportista i de vida sana. Això sí, sotmès a una gran pressió atès a què alguns dels seus projectes més voluminosos no havien anat com volien.

Principadel havia estat durant molt temps en un fangar. Però l’entrada en l’accionariat de la societat de les famílies andorranes Babot i Altimir, formalitzada el juliol, va suposar una vàlvula d’escapament, i malgrat que encara hi havia i hi ha serrells per resoldre, “tot estava ben encarat”, com reconeixia avui mateix el fins fa poc president de la patronal andorrana. I “tot” vol dir que s’han anat saldant deutes amb proveïdors i altres creditors -i queden encara per saldar-ne-, s’han pogut reprendre encara que a una velocitat i un volum menys ufanós que en la primera previsió les obres de construcció del complex, i s’havia posat fil a l’agulla per solucionar les qüestions contractuals sobre l’arrendament del terreny sobre el qual s’està bastint l’equipament esportiu.

Encara que és aviat per veure com caldrà avançar a partir d’ara -Miguel Lao disposava del 42% de les participacions de Principadel-, la intenció de la societat és seguir endavant amb el full de ruta que s’havia traçat. De fet, l’entrada dels inversors andorrans havia permès remodelar el projecte, redimensionar-lo. Sempre amb l’acord, és clar, de l’empresari i consultor financer de mare asturiana i mare tahitià. L’home, que encara no havia fet els 50 anys i residia al país amb la seva dona i dos fills que tot just ara entraran a l’adolescència, continuava sent un habitual del complex, tant estan al cas dels treballs que calia fer-hi com participant de les activitats que s’hi feien.

De fet, Lao tenia previst acudir al complex aquest dissabte a les 5 de la tarda per jugar un partit de pàdel amb altres companys. Però ja al migdia va avisar que no es trobava bé i que li busquessin un recanvi perquè la resta de participants al matx previst poguessin jugar-lo. Com que les molèsties no remetien va adreçar-se a l’hospital on hauria patit un atac de cor tan fulminant que ben poca cosa es va poder fer per salvar-li la vida. I això que ara el protocol davant incidències cardíaques preveu enviar el pacient en helicòpter, de seguida, al Sant Pau de Barcelona. Però no s’hi va ser pas a temps.

-

Relacionat

Mor d’un atac de cor el promotor de Principadel
Situació actual de les immediacions del complex, on durant un any pràcticament no s'hi ha treballat.

Relacionat

‘Nou’ Principadel, ‘vells’ projectes

Comentaris (1)

Trending