'El Mundo' justifica la 'falsa notícia' de BPA i el 'chavisme' per una confusió de noms

Comentaris

\'El Mundo\' justifica la \'falsa notícia\' de BPA i el \'chavisme\' per una confusió de noms
\'El Mundo\' justifica la \'falsa notícia\' de BPA i el \'chavisme\' per una confusió de noms

El rotatiu ‘El Mundo’ ha justificat el fet que vinculés Banca Privada d’Andorra (BPA) i Banco Madrid amb suposats líders del ‘chavisme’ veneçolà amb una suposada confusió de dues persones que pràcticament es diuen igual però no tenen res a veure. Fa unes setmanes, l’editora del diari madrileny i els representants legals de l’empresari veneçolà Javier Alvarado Ochoa van arribar un acord pel qual aquest segon deixava sense efecte la demanda que havia interposat contra el mitjà de comunicació a canvi que el rotatiu reconegués el seu error i adoptés certes mesures per evitar continuar danyant la imatge de l’expolític de l’Amèrica Llatina client de l’entitat bancària andorrana.

‘El Mundo’ havia publicat poc després del ‘Notice’ del FinCEN i també a principis d’aquest 2016 sengles informacions en què es feia ressò de les suposades investigacions a les quals estaven sotmesos diferents suposats ‘cabdills’ del ‘chavisme' per haver presumptament blanquejat diners a través de BPA i/o Banco Madrid. Alvarado era un dels noms citats. Després d’aquesta darrera publicació, ja aquest any, Alvarado va demandar l’editora del diari, diversos dels seus directius i els periodistes autors de les notícies.

Finalment, i a través d’un acord privat que inicialment no havia de transcendir i al qual l’Altaveu hi ha tingut accés, van arribar a un acord pel qual Alvarado renunciaria a reclamar res a nivell penal o monetari contra el rotatiu. El diari assumia que l’havia errat, retirava els enllaços d’Internet que hagués generat la informació i enviava una carta a World Check Data -una base de dades que utilitzen com a font d’informació analistes financers i inversors, i que està aixoplugada per l’agència Reuters- demanant que s’actualitzessin les dades referides a Alvarado i es deixessin sense efecte aquelles que tenien a veure amb les notícies publicades a ‘El Mundo’.

Doncs més enllà de posar per escrit en l’acord privat que un jutge va donar com a bo per transaccionar la demanda que es desdeien del que havien publicat, els responsables d’‘El Mundo’ van enviar, segons el portal especialitzat en informació de mitjans ‘prnoticias’, una carta a World Check en el marc del pacte realitzat amb Alvarado. La sorpresa arriba quan el mitjà justifica per què suposadament es va equivocar -perquè el diari admet que no podia demostrar que hi hagués cap procés judicial obert contra l’empresari ni tan sols que el Sepblac estava actuant contra ell. I ho justifica assegurant que van confondre Javier Alvarado Ochoa amb un ciutadà peruà anomenat Javier Jesús Alvarado González del Valle.

Comentaris

Trending