El Morabanc s’ensorra a Bolonya després d’un gran primer quart

Els d’Ibon Navarro marxen d’onze a base de triples però després evidencien poc encert en atac i massa tebiesa en defensa i la Virtus els supera clarament

Teodosic fa una passada davant la mirada de Senglin.

El Morabanc Andorra ha caigut a la pista de tot un històric del bàsquet europeu en la tercera jornada de l’Eurocup (87-72). Els d’Ibon Navarro han mostrat una preocupant espessor a l’hora d’atac i han vist com, després d’un excel·lent primer quart -11 a dalt-, s’han ensorrat en un segon i un tercer desastrós. Al quart, poc hi havia a fer. La primera victòria com a visitant a nivell continental encara haurà d’esperar.

El primer quart ha estat extraordinari per part del Morabanc, especialment gràcies a un encert espectacular des de fora de la zona. Fins a set triples de nou intents ha anotat el quadre andorrà que, però, fallava més en el joc interior. Poc ha pogut fer la Virtus davant aquesta puntaria que ha permès els tricolors tancar el període amb un esperançador 17-28.

Al segon quart, però, les coses s’han torçat de mala manera. En atac, el Morabanc s’ha desfet (en els primers sis minuts tot just han anotat sis punts) de nou amb molts problemes per anotar dins la zona. I en defensa s’ha estat massa tou, combinat amb l’aparició d’un Julian Gamble especialment inspirat: 7 de 7 en tirs de dos en aquest primer temps. A 3 minuts i 15 segons del descans, la Virtus ha igualat el marcador (34-34) i a mana de 30 segons un triple de Teodosic posava 5 a dalt els italians –impensable feia tot just uns minuts abans-. En definitiva, un segon quart desastrós (26-10) per a un 43-38 a l’hora de marxar cap a vestuaris.

A la represa, els d’Ibon Navarro han continuat evidenciant molts problemes a l’hora de jugar en estàtic, amb importants problemes per anotar, fet que ha impedit aprofitar les opcions que donava la Virtus d’apropar-se en el marcador. De fet, els italians, sense estar gaire encertats, han anat obrint forat a poc a poc. A manca de dos minuts i mig pel final del quart, amb un 58-49 Navarro va intentar canviar la dinàmica amb un temps mort. Després, la cosa va anar a pitjor, amb 6 punts més –inclòs un triple de Baldi Rossi- dels italians fins a un 64-49.

El darrer període ha mantingut la tendència d’un Morabanc al qual anotar li costava un món, fins i tot des de la línia de personal. Així ha estat impossible aprofitar el fet que la Virtus tampoc estava fina a l’hora d’atacar, encara més quan ha perdut Gamble per desqualificació. A més, les vegades que l’equip de Navarro es posava a tir de baixar dels deu punts de diferència, els italians han sabut respondre amb triples ben seleccionats, especialment pel moment, i amb un Teodosic encertat en aquest tram final on els transalpins han tancat el duel quinze per sobre.

La derrota deixa el Morabanc en quarta posició del grup, amb només una victòria. Novament, els duels fora de la ‘Bombonera’ es resisteixen. La nova oportunitat per trencar el malefici com a visitant arribarà dimarts vinent, amb la visita a la pista del Maccabi Rishon Lezion. Abans, dissabte a la tarda, duel com a local davant un invicte San Pablo Burgos.

Fitxa tècnica

VIRTUS BOLONYA (87): Gaines 11, Markovic 10, Ricci 5, Weems 6, Gamble, 19 -cinc inicial-, Pajola 2, Baldi Rossi 10, Delia 2, Cournooh 0, Hunter 7 i Teodosic 15.
MORABANC ANDORRA (72): Sy 4, Massenat 5, Hannah 15, Diagne 9, Walker 5 -cinc inicial-, Tyson Pérez 3, Nacho Llovet 7, Todorovic 7, Colom 0, Jelinek 10 i Senglin 7.
Àrbitres: Pukl, Laurinavicius, Baumanis.
Parcials: 17-28; 26-10; 21-11; 23-23 (87-72).