El menor ferit de molta gravetat en accident va agafar la moto del seu pare aprofitant que l'home era de viatge

Comentaris

El menor ferit de molta gravetat en accident va agafar la moto del seu pare aprofitant que l\'home era de viatge
El menor ferit de molta gravetat en accident va agafar la moto del seu pare aprofitant que l\'home era de viatge

El noi de disset anys que la nit de dijous va patir un gravíssim accident en perdre tot sol el control de la moto que pilotava en direcció a Escaldes en la rotonda que hi ha a la sortida d’aquesta parròquia per Fiter i Rossell en sentit la Massana, a la CG-3, va agafar l’Honda VF750 (a la imatge un model similar) del seu pare aprofitant que aquest estava de viatge molt lluny del Principat. El menor no té ni l’edat ni la capacitació tècnicolegal per poder conduir una motocicleta de la cilindrada de la que duia. 

Les lesions que es va fer el noi, resident a Escaldes, són de molta gravetat, podrien afectar a banda de les extremitats (amb amputació d’una cama inclosa), la columna vertebral, i per això va haver de ser evacuat en helicòpter a l’hospital de Sant Pau de Barcelona, on tenien previst traslladar-se els seus progenitors des del país asiàtic on eren de viatge.

Segons fonts coneixedores del cas, no era la primera vegada que el menor provava la motocicleta del seu pare (probablement, en presència de l’adult), però la que usava el noi de manera habitual era de 125 cc, la cilindrada màxima permesa per a un jove de la seva edat. El sinistre, que va ocórrer per causes que la policia haurà de determinar passades les deu de la nit del dijous, va ser observat per alguns dels seus amics, amb qui havia estat i que, com ell, anaven també en direcció a Escaldes, però en aquest cas en cotxe, segons les fonts consultades. 

El sinistre, sense cap més implicat, va ser molt fort, deixant impracticable la motocicleta. I encara que inicialment no semblava malgrat tot que les lesions patides fossin tan greus, una vegada el ferit va ser traslladat a l’hospital de Meritxell ben aviat es va veure que l’afectació, almenys en canells i especialment a les cames, era molt notable i de molta gravetat. D’aquí que una vegada estabilitzat el ferit, es va decidir enviar-lo a la Ciutat Comtal en helicòpter, poc després de la mitjanit. 

L’accident va obligar a alterar el normal funcionament de la circulació, desviant tot el trànsit, d'entrada i sortida de la parròquia escaldenca, cap al túnel del Pont Pla. Quan es recuperi de les lesions patides, el noi serà fortament sancionat pel fet de circular amb un vehicle, una motocicleta en aquest cas, per a la qual no tenia autorització perquè no la podia ni tan sols sol·licitar. 

Malauradament, és el segon sinistre en menys de quinze dies que succeeix amb una moto de gran cilindrada que s’accidenta tota sola en perdre’n el seu pilot el control. Infructuosament, en el xoc anterior, el dissabte 22 d’abril, també a la carretera CG-3 però en aquest cas entre la Massana i Ordino, gaire just davant de la deixalleria de les Valls del Nord, hi va perdre la vida l’ordinenc Jan Martínez Abelló, de 31 anys.

Cotxe bolcat a la rotonda massanenca del túnel de les Dos Valires

Menys de deu hores després d'aquell accident, sobre 2/4 de 8 d'aquest matí, un Fiat Panda matriculat al Principat ha bolcat tot sol i per causes que s'estan investigant a la rotonda de la boca massanenca del túnel de les Dos Valires. En el vehicle hi anaven un home resident de 31 anys i una dona no resident al país de 29 anys. El jove s'ha fet ferides greus -diversos politraumatismes- i hauria perdut almenys inicialment la consciència. L'home ha quedat ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on també roman en observació la seva acompanyant malgrat que la seva situació no revesteix gravetat. Per poder treure del vehicle els dos ferits han hagut d'intervenir els bombers.

Comentaris

Trending