El Govern vol tenir a punt el nou paquet de mesures el dia 15

Ja s'han concedit crèdits tous per valor de 2 milions d'euros

-
-
El ministre portaveu Eric Jover ha anunciat aquest dijous que el Govern treballa per tirar endavant un nou paquet de mesures econòmiques amb l'horitzó que entri en vigor aquest mateix mes d'abril. Es buscarà el consens amb totes les forces de l'arc parlamentari i entrarà a tràmit pel procediment d'extrema urgència perquè pugui ser votat en 48 hores.

Per Jover la resposta a la crisi s'ha d'articular en tres fases. Una primera amb un paquet de mesures destinat a mantenir els llocs de treball. Un segon paquet molt més transversal i un cop acabi la situació d'emergència, un pla de reactivació econòmica.

El ministre també ha informat  que s'han resolt 54 sol·licituds més d'empreses i autònoms per accedir als crèdits tous. Així, s'han atorgat 1,9 milions d'euros per despeses de finançament, el que representa una estimació parcial del 34% de la quantitat total demanada. Per les de refinançament l'import és de 100.000 euros per refinançament, un 25% del sol·licitat. Fins aquest dijous s'han rebut 1.192 sol·licituds per optar als ajuts, un 36% són d'autònoms i un 64% d'empreses.

El fons solidari ha recollit 274.884 euros entre comptes i trucades

D'altra banda i pel que fa al fons solidari, ja s'han recollit 274.884 euros entre els comptes habilitats per ajudar a pal·liar la situació creada per la Covid-19 i els SMS al 828. Els bancs han aportat 550.000 euros (120.000 Andbank, 100.000 tant Crèdit Andorrà com MoraBanc i BancSabadell i 30.000 Vall Banc) i el Copríncep Emmanuel Macron ha fet aquest mateix dijous una aportació de 200.000 euros. Jover Jover agraït el gest i ho ha celebrat perquè "reforça seu el compromís amb el poble andorrà"

Finalment, Jover ha informat de l'obertura de dues noves infraccions. Una per un comerç que no proporcionava guants als clients i l'altre perquè el dependent no portava guants ni mascareta. En total s'han constatat 27 infraccions per incompliment dels decrets.

 

Comentaris (7)

Trending