Obren un expedient per investigar les “deficiències” a la línia de bus del Pas

L’executiu contradiu la societat gestora, Coopalsa, i assegura que els retard no van ser causats per les retencions de trànsit sinó perquè es va trigar una hora i mitja a substituir un vehicle avariat

El ministre Gallardo parlant amb un dels conductors de la línia de bus del Pas.
El ministre Gallardo parlant amb un dels conductors de la línia de bus del Pas.

El Govern ha obert un expedient administratiu a Coopalsa, l’empresa formada per la Cooperativa Interurbana i Alsa per gestionar, entre altres, la línia de bus entre Andorra la Vella i el Pas de la Casa. L’objectiu és analitzar les deficiències denunciades per alguns usuaris, entre elles el retard viscut ahir al vespre en un dels autocars que havia de baixar de la localitat encampadana fins a la capital i que va acabar provocant un incident entre passatgers i conductors, que la companyia ha decidit denunciar a la policia.

Així s’ha informat des de l’executiu, tot apuntant que l’objectiu és “esclarir” aquests problemes després d’haver rebut queixes reiterades dels usuaris del transport públic del servei que cobreix aquesta companyia. Des del departament de Transports s'ha advertit i observat, en les diferents reunions mantingudes amb les adjudicatàries, de quines eren les responsabilitats que aquestes havien d'assumir, especificades en el contracte, entre les quals, la de disposar d’un vehicle de reserva per a totes les línies per cobrir eventuals avaries o una sobrecàrrega d'usuaris en els trajectes.

 La gota que hauria fet vessar el got de la paciència seria l’incident viscut dilluns quan, segons el comunicat, un dels vehicles de la ruta va patir una avaria, versió que contradiu la donada a Altaveu fa unes hores pel gerent de Coapalsa, que assegurava que el retard es va produir per les retencions trobades a causa de la sortida de pistes. L’executiu explica, en canvi, que “la companyia no va substituir aquest autobús fins una hora i mitja més tard” fet que “va causar una acumulació d'usuaris a les parades, que els pròxims vehicles no podien assumir, provocant que molts dels passatges haguessin d'esperar” un altre comboi.

Ara, s'obre aquest procediment administratiu, per tal d'esclarir aquests fets i prendre les mesures correctives que s'escaiguin. Des de Govern es recorda que amb les companyies adjudicatàries es va acordar un període de sis mesos per fer tots els ajustaments necessaris per a millorar l'eficiència del servei de transport públic. Aquest període de mig any finalitza a finals del mes vinent.

Etiquetes

Comentaris

Trending