El Govern no amaga la seva preocupació per una nova bombolla immobiliària

Jover diu que si el ritme de treball de la construcció no es fa de manera racional hi poden haver riscos

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu Eric Jover ha dit aquest dimecres que "si el ritme de treball de la construcció no es fa de manera racional és evident que pot implicar riscos". Així ha reconegut que "podem tenir una certa preocupació en el sentit que pot venir una nova bombolla immobiliària com les que hem patit".

Eric Jover creu que el ritme de treball de la construcció en els darrers mesos "és molt elevat" i que això "és un bon símptoma per l'economia andorrana". Aquest dimarts, la Cambra de Comerç va alertar, durant la presentació del seu informe econòmic, de la possibilitat d'una bombolla immobiliària en el sector dels pisos de luxe i el seu president, Miquel Armengol, va demanar la intervenció de les administracions.

Jover diu que "des del sector públic s'ha de vetllar per no carregar amb puntes d'activitat de feina les empreses constructores. Estem tensant la feina d'aquestes empreses. Hem de coordinar-nos millor a nivell d'administracions i societats públiques i cercar aquells elements que facin que els fluxos d'inversió puguin ser els més constants possibles".

El ministre ha afegit que des del sector públic tenim el Govern, els comuns i les diferents societats públiques que encomanen inversions que fan que el sector privat que les ha de dur a terme contracti treballadors d'infraestructures. Amb aquesta actuació, segurament no els hi estem facilitant la feina".

Finalitza el termini per la resposta a la proposició del PS

D'altra banda i també en relació amb el sector immobiliari, a finals d'aquesta setmana acaba el termini perquè el Govern es posicioni sobre la proposició de Llei del Partit Socialdemòcrata (PS). L'objectiu de la proposta és que el Fons de Reserva de Jubilació (FRJ) pugui crear un parc immobiliari utilitzant un 10% del seu patrimoni. La mesura permetrà, en primer lloc, diversificar la cartera de l’entitat –aspecte important després de les pèrdues sofertes l’any passat– i, en segon lloc, introduir habitatge al mercat de lloguer a preus assequibles,

Els socialdemòcrates demanen aportacions a la CASS

El president i la vicepresidenta del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López i Rosa Gili, han demanat als representants de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) que facin aportacions a la proposició de llei per la qual es vol impulsar que el Fons de Reserva de Jubilació (FRJ) destini un 10% del patrimoni a crear i rehabilitar parc immobiliari, segons informa el PS en un comunicat.

Dilluns, Gili i el conseller general Roger Padreny, es va reunir amb membres del Col·legi Professional d'Agents i Gestors Immobiliaris d'Andorra (AGIA). La vicepresidenta del grup parlamentari ha qualificat aquesta trobada “d’interessant i satisfactòria”, en la qual també es van intercanviar opinions sobre el text. Igualment, els consellers socialdemòcrates es van mostrar oberts a modificar el text i van demanar als representants de l'AGIA que els facin arribar els comentaris i aportacions que considerin interessants per esmenar la proposició.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending