L'estabilització de la zona central de la Portalada permet tornar a estacionar a l'exterior del Punt

El Govern manté el nivell 3 de vigilància a la part sud i espera ens els pròxims dies acabaran els treballs per retirar els rocs de la cubeta

Obres a la Portalada poc després de l'esllavissada.
Obres a la Portalada poc després de l'esllavissada. ARXIU / SFGA
La comissió encarregada de fer el seguiment de la zona de la Portalada, que inclou els ministres d’Ordenament Territorial i Justícia i Interior, tècnics dels dos departaments i geòlegs externs, ha decidit mantenir el nivell 3 de vigilància mentre hi hagi maquinària i personal treballant. El dispositiu de reforç implica una vigilància preventiva per part de bombers i policia durant les 24 hores tot i que en algun tram es relaxa el dispositiu i, per tant, es permet tornar a estacionar a l'aparcament exterior del Punt de Trobada.

Sí que s’aixeca el nivell 3, per exemple, a la zona nord de l’estacionament situat davant del centre comercial, perquè es considera que l’estabilització en aquest punt així ho permet. Per tant, els vehicles podran tornar a aparcar-hi com ho feien fins abans de les pluges de la setmana passada. Mentre duri la intervenció, el trànsit en sentit nord es desplaçarà al carril central.

Al mateix temps, les intervencions per millorar la seguretat a la zona continuen avançant amb bon ritme i s’espera que la retirada de rocs de la cubeta i la part interior del mur de protecció pugui acabar en els pròxims dies. Així mateix, ja s’ha començat també a treballar en la construcció de l’escullera de rocs i formigó que s’està construint per la part de dins i en el bombeig de l’aigua acumulada. D’altra banda, el mur de taulons ja s’ha començat a reforçar també amb una malla electrosoldada.

El passat cap de setmana, rocs de dimensions notables van baixar a la Portalada, en el marc de les suposades esporgues naturals producte de les darreres pluges, amb l’afegit que en aquesta ocasió van superar les barreres de protecció. 

 

 

Comentaris

Trending