El Govern està preocupat per l'incompliment de les mesures de desconfinament

Jover adverteix que si no es corregeix la relaxació i empitjoren les corbes potser s'haurà de fer marxa enrere

-
-
El Govern ha mostrat aquest dissabte la seva preocupació per l'augment de la mobilitat i la relaxació entre la població. El ministre de Salut, Joan Martinez Benazet ha explicat que "no es podem relaxar perquè tindrem problemes i hi pot haver un rebrot significatiu de l'epidèmia". El ministre portaveu, Eric Jover ha dit, per la seva part,  que si no es corregeix la relaxació i empitjoren les corbes potser s'han de retrocedir les excepcions.

Jover ha dit que la mobilitat d'aquest dissabte ha estat del -67% quan el mateix dia de la setmana era de -83%. Martínez Benazet, ha demanat a tothom "una actitud solidària i responsable".

El ministre de Salut ha explicat que s'ha desplaçat a l'hotel Fènix d'Escaldes-Engordany per seguir l'evolució dels padrins que estan allà i que ha vist massa gent passejant en un horari reservat als padrins. "He vist gent fumant sense la mascareta, famílies senceres amb els fills i persones que passejaven gossos. M'he preocupat molt". Ha afegit que "la nostra irresponsabilitat pot perjudicar la gent gran i la més vulnerable".

La gent gran pot sortit a partir de les onze, a les quals se’ls permet sortir a fer una volta i seure als bancs que s’han habilitat. A partir de les dues del migdia hi ha una nova franja destinada al passeig i les compres. I de les set a les nou del vespre es pot tornar a sortir a fer exercici. Aquestes mesures es van posar en marxa el passat dia 16. 

 

 

Comentaris (25)

Trending