El govern espanyol prorroga l'estat d'alarma 15 dies més

Pedro Sánchez s'ha reunit amb el comitè científic i amb responsables de la gestió de la crisi

El president espanyol, Pedro Sánchez
El president espanyol, Pedro Sánchez

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l'estat d'alarma s'allargarà 15 dies més. Sánchez s'ha reunit aquest dissabte amb el comitè científic i amb els responsables de la gestió d'aquesta crisi sanitària i s'ha considerat que les mesures de confinament s'han de mantenir, com a mínim, fins el 26 d'abril. 

La segona pròrroga de l'estat d'alarma hauria de rebre el vistiplau del Congrés dels Diputats abans de ser aprovada posteriorment de manera definitiva pel consell de ministres. Encara es desconeix si serà en els mateixos termes, de confinament total, o no.

Sobre la taula, com admetia l'expert Fernando Simón, també es contempla algun "relaxament". El ministre de Salut, Salvador Illa va posar l'exemple de permetre sortir al carrer amb nens o fer esport a l'aire lliure. També es contempla l'ús generalitzat de mascaretes de protecció.

El cap de l'oposició, Pablo Casado, ja ha garantit el seu suport. En la conversa que han mantingut aquest dissabte al migdia, el líder conservador li ha "tornat a transmetre el suport del Partit Popular per a les mesures de contenció". Casado ha advertit que "la lleialtat i la unitat exigeixen eficàcia i transparència".

 

Etiquetes

Comentaris

Trending