El Govern es reuneix per primer cop amb l’ajornament sobre la UE damunt la taula

Espot voldria que durant el que resta d’aquesta setmana tots els ministres acabin de decidir com estructuren els seus departaments

-
-
El consell de ministres es reuneix formalment per primer cop aquest dimecres. Una de les decisions que suposadament haurien d’adoptar té a veure amb la negociació amb la Unió Europea (UE). La intenció de Brussel·les és que els tres petits països que negocien l’acord d’associació rubriquin un document marc, una mena de declaració d’intencions avançada, durant aquest mes de juny. L’executiu hauria de valorar una possible petició d’ajornament de la firma per guanyar temps a nivell intern.

La reunió del gabinet presidit per Xavier Espot tracta ja aquest dimecres qüestions ordinàries que els ministres, especialment aquells que continuen en els seus càrrecs, posaran sobre la taula. S’espera que durant la compareixença pública que per primer cop, en tan que ministre portaveu, farà aquesta tarda Èric Jover, oficialitzi alguns dels càrrecs que tindran per sota, especialment una primera bateria de secretaris d’Estat.

Espot hauria demanat a tots els ministres que mirin de tenir estructurats els seus ministeris durant aquesta setmana, i que aquesta estructuració vagi acompanyada de les persones que han d’exercir càrrecs de comandament, de responsabilitat. Secretaris d’Estat i directors, essencialment. No està clar, però, que aquest objectiu es pugui assolir ja que hi ha alguns dels ministres que arriben per primer cop a l’administració i n’han d’entendre, primer, l’essència.

Evidentment, qui no ha participat al consell de ministres és la titular de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que encara no ha pres possessió del càrrec. Sí que hi hauria d’intervenir en un moment o altre el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, per avaluar la qüestió de l’acord marc amb la UE. Dilluns que ve hi ha una reunió a Brussel·les i caldria que Andorra mostrés la seva posició. Sobretot, si pretén aconseguir una moratòria.

Comentaris

Trending