El Govern denuncia per calúmnies el numismàtic que ha internacionalitzat 'l'escàndol dels euros'

Comentaris

El Govern denuncia per calúmnies el numismàtic que ha internacionalitzat \'l\'escàndol dels euros\'
El Govern denuncia per calúmnies el numismàtic que ha internacionalitzat \'l\'escàndol dels euros\'

El Govern pretén posar el numismàtic espanyol Rubén Pulido contra la paret per haver denunciat un presumpte ‘despilfarro’ amb els euros andorrans. La Batllia instrueix una causa contra l’empresari per dos delictes: calúmnies amb publicitat i difamació contra funcionari públic. L’acció de l’executiu deriva d’unes manifestacions que va fer Pulido al digital OKDiario, segons que ha confirmat el numismàtic a l’Altaveu. El Govern va presentar un escrit de denúncia davant la fiscalia -per això l’executiu sí que acudeix al ministeri públic, però no ho fa quan se l’avisa d’amenaces comeses per funcionaris espanyols- i veient com va veure indicis de delicte el fiscal es va traslladar el cas a la Batllia perquè en dugués a terme la corresponent investigació.

Rubén Pulido va denunciar un suposat negoci especulatiu amb els euros que hauria fomentat, a parer del numismàtic, la pròpia administració andorrana. OKDiario mateix ha reproduït les darreres hores algunes de les manifestacions que hauria fet l’empresari i que haurien portat l’executiu a dur Pulido a la fiscalia. L’empresari hauria afirmat que "el problema sorgeix perquè el Govern andorrà va habilitar els mecanismes per dissenyar primer i després emetre els seus propis euros, de manera que va fomentar la posada en circulació de la moneda a través del seu ministre de Finances, Jordi Cinca, però sense dotar-lo de cap institució que regulés la distribució internacional de les divises. Una cosa que podria haver evitat que es desencadenés el cercle especulador amb la venda a col·leccionistes i professionals".

En l’article en què el Govern va basar la seva denúncia davant la fiscalia, Pulido assenyalava que per carteres de monedes de tot just quatre euros de valor real, s'arriben a pagar més de 170 euros. "Hem tingut notícies que els ciutadans andorrans que més compren a Andorra, arriben fins i tot a pactar preus per incrementar el valor de les monedes que controlen.” El numismàtic s’havia de presentar a principi d’aquest mes davant el batlle instructor per dur a terme unes diligències. En l’escrit que se li va enviar convocant-lo a l’esmentat acte processal se li advertia que de no presentar-se podia incórrer en un delicte de desobediència.

Rubén Pulido ha estat molt incisiu en la denúncia de la mala gestió de la posada en circulació dels euros. Una operació que més enllà de tot ha estat un veritable caos i que ha portat a haver d’investigar funcionaris que haurien fet servir el seu accés a determinades dades personals de residents del país per poder adquirir, directament o indirectament, en el seu nom els estoigs de monedes que estaven reservades per a cadascun dels ciutadans del país i després revendre’ls. L’’escàndol dels euros’ ha valgut preguntes parlamentàries, rodes de premsa i desenes i desenes d’articles de premsa. Pocs, molt pocs, han parlat en positiu de l’operació capitanejada pel ministre Cinca.

Fonts properes a l’empresari han assegurat que no descarten emprendre accions legals contra el Govern d’Andorra “en el sentit de reclamar danys i perjudicis a la nostra empresa per tot el que està passant des de fa anys”. Alhora, i com a integrant que és l’esmentada firma -Pulifil- d’una associació europea de professionals de la numismàtica, s’està preparant una elevada demanda contra Andorra davant la comissió europea i el Banc Central Europeu.

Comentaris

Trending