El Govern constata 28 comiats irregulars

Hi ha 415 persones inscrites al registre de treball

-
-
El ministre portaveu, Eric Jover ha indicat que hi ha 415 persones apuntades al registre de treball. Un 26% serien persones amb contracte indefinit (110). La resta de persones (305) tenien contractes de temporada o de durada determinada. Hi ha 28 persones que han estat acomiadades sense haver seguit el tràmit legal., diu el ministre i afegeix que s'està contactant amb tots els inscrits.

Jover ha informat que ja està enllestit el reglament de la CASS que desenvolupa la Llei de mesures urgents. El text permet definit els requisits i passos que han de fer autònoms i empreses per acollir-se a les diverses mesures aprovades. Ha afegit que els autònoms i empresaris que es vulguin acollir als descomptes de la CASS hauran de presentar una declaració jurada.

En relació a les peticions per acollir-se als crèdits tous, ha detallat que s'han fet 81 resolucions, 64 s'han estimat de manera total o parcial i 17 d'han desestimat per no complir els criteris. S'ha referit, durant la roda de premsa, a les subvencions pel subministrament elèctric, i ha enviat un missatge de tranquil·litat. Ha apuntat que els descomptes s'aplicaran a partir del mes d'abril i els referents a les setmanes de març amb tancament s'aplicaran un cop acabin les mesures de confinament.

Respecte l'increment de l'atur, el ministre diu que "hem d'entendre l'estacionalitat del mercat andorrà. Hem de saber diferenciar la situació estacional de la Covid-19. Estem modificant l'accés a la prestació de desocupació involuntària". Ha comentat que la  crisi és molt dura des del punt de vista sanitari, i és i serà molt dura des del punt de vista econòmic. Entenem el neguit dels autònoms i els ajuts també estan pensats per aquest sector".

Finalment, ha informat que ja s'han recollit 1.348.716 euros entre els comptes habilitats per ajudar a pal·liar la situació creada per la Covid-19 i els SMS al 828.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending