El Govern atorga 114 milions en crèdits tous

S'han rebut 1.502 sol·licituds, de les quals 1.271 ja han estat resoltes, pràcticament el 90%, i d'elles, 1.134 han estat estimades i 137 denegades.

-
-
El ministre portaveu, Eric Jover ha explicat aquest diumenge que el Govern es troba en l'etapa final de l'atorgament de crèdits tous a les empreses i autònoms que ja s'han revisat gran part de les peticions. S'han rebut 1.502 sol·licituds, de les quals 1.271 ja han estat resoltes, pràcticament el 90%. D'elles,  1.134 estimades i 137 denegades.

S'han atorgat fins a 110,5 milions d'euros pel que fa a despeses de funcionament i 3,6 milions en despeses de refinançament. Les quantitats concedides suposen el 34% del que s'havia demanat en aquesta primera fase dels crèdits tous destinats a pal·liar els efectes de la crisi causada per la pandèmia de la Covid-19.

La mesura, inclosa en la primera llei òmnibus, ha estat valorada de manera molt posotiva pel ministre pels resultats que està donant en el teixit econòmic del país. En les demandes de quantitats econòmiques inicials s’hi han detectat alguns errors de forma o sol·licituds que no es corresponien amb la normativa establerta que han reduït en gran part les concessions respecte de les sol·licituds.

Jover també s'ha referit a les aportacions al fons solidari que ha recollit 2.049.698 euros entre els 27.500  SMS enviats al número 828 amb la paraula 'ajuda' i els comptes bancaris. El ministre ha afegit que "gràcies a la solidaritat de les associacions i la població en general, podrem assumir costos extraordinaris de factures corresponents a material sanitari o programes creats aquests dies per als col·lectius més vulnerables".

 

 

 

Comentaris (1)

Trending