El germà policia del 'candidat Troguet' està amenaçat de mort

Comentaris

El germà policia del \'candidat Troguet\' està amenaçat de mort
El germà policia del \'candidat Troguet\' està amenaçat de mort

Ni l’hostaler ni el polític. El Troguet amenaçat és el policia. La investigació per intentar aclarir qui, com i per què algú va atacar el restaurant Borda Raubert de la Massana continua oberta. I encara hi ha diverses hipòtesis o línies a seguir. Des de la bretolada o acte vandàlic i el simple a atzar al fet que es tracta d’alguna advertència. Però no consta que hi hagi cap motivació política com a rerefons. Segons ha pogut saber l’Altaveu, un dels germans Troguet, concretament el sotsoficial de policia Francesc Troguet, està amenaçat de mort des de fa algun temps. I aquesta seria una de les hipòtesis de treball que segueixen els responsables d’aclarir què hi ha al darrere de l’impacte que es va descobrir dimecres al matí en un dels vidres dobles d’una de les finestres de l’establiment hostaler que hi ha a la carretera que va del nucli de la Massana al d’Erts.

Segons les fonts consultades per l’Altaveu, tot i no haver-hi una denúncia formal, al cos d’ordre hi ha constància de les amenaces que hauria percebut l’oficial Troguet. No obstant això, hores d’ara, no s’hauria pres declaració al policia ni se li hauria demanat informació sobre la qüestió. No es descarta, però, que es faci en les properes hores una vegada s’hagi recabat més informació. Segons altres fonts, en el lloc dels fets es van trobar fragments del que podria ser una bola de plom. I malgrat que no es pot descartar del tot que l’impacte no sigui producte d’un tret d’una arma de foc, la hipòtesi més plausible és que la bola s’hauria llançat amb un altre giny. I que s’hauria direccionat cap al restaurant des de l’altre costat de la carretera. L’incident hauria passat entre la nit de dimarts -quan el restaurant va tancar tot estava en ordre- fins poc després de les deu del matí de dimecres, quan un treballador de l’establiment dirigit pel matrimoni format per Josep Maria Troguet i Dolors Pal va descobrir l’impacte, ja que bona part dels vidres trencats es van espargir pel menjador del local i fins pràcticament la porta de la cuina.

Les fonts consultades no han pogut precisar el motiu pel qual l’oficial Troguet estaria amenaçat. Sí que han aclarit, però, que estaria íntimament lligat a la seva tasca professional.També han assegurat les fonts que en cap cas no es pot dir que la persona que hauria proferit les amenaces a l’uniformat sigui l’únic sospitós de la comissió dels fets. Sí que han reconegut fonts properes a la investigació que és una de les línies que se segueix. Encara més, les mateixes fonts han explicat que la mateixa persona hauria protagonitzat no fa massa dies un altre incident greu, en aquest cas a Sornàs i amb una arma de foc. Va ser el 12 de novembre, un dijous a la tarda. Un resident espanyol de 52 empleat en una de les cases del quart ordinenc s’hauria presentat a un taller mecànic i hauria amenaçat un dels empleats amb una escopeta d’aire comprimit.

Les fonts policíaques consultades han explicat que s’està mirant ara si ja aquell incident, més enllà de l’amenaça directa proferida als responsables del taller i possiblement vinculada a l'empleador de l'home que acabaria detingut, tenia a veure també amb l’animadversió de l’home cap a l’oficial de policia. Tot està obert encara. Però les fonts consultades han explicat que era necessari començar a desbrossar tot plegat com a mínim com per començar a tenir clar que no hi ha una motivació política rere de l’impacte contra el vidre de la finestra de la Borda Raubert. El fet que un dels germans del titular del negoci, l’empresari Jordi Troguet, sigui el candidat de Liberals d’Andorra Independents a Encamp va portar a sospitar que l’incident no fos degut a algun recel cap a l’aspirant a cònsol. I a banda de l’estupefacció i temença generada en la família afectada, també havia causat un cert enrariment de la campanya electoral.

Comentaris

Trending