El fiscal demana més de deu anys de presó per al jove que va intentar degollar un taxista

Comentaris

El fiscal demana més de deu anys de presó per al jove que va intentar degollar un taxista
El fiscal demana més de deu anys de presó per al jove que va intentar degollar un taxista

La fiscalia demana més de deu anys per al jove resident portuguès que l’1 d’agost de l’any passat va atacar amb un ganivet el taxista que l’havia recollit a la zona del Tabola de la Massana. L’agressió, que va estar a punt de costar la vida al professional del taxi, es va consumar als Cortals de Sispony. Després d’estar molt greu, el ferit es va recuperar de les lesions, un tall molt considerable al coll i altres ganivetades a la zona intercostal dreta. Mentrestant, l’agressor, que després d’apunyalar el taxista va aconseguir escapolir-se dels controls policials i va fer com si res no passés durant uns dies, és a la presó des del 9 d’agost. Inicialment, el noi, que tenia 19 anys en el moment dels fets, va marxar a Portugal. A la seva població d’origen. Tal i com tenia previst. Hi anava a passar uns dies de vacances.

Durant tota la jornada d’avui, se celebra davant el Tribunal de Corts el judici contra l’acusat, Pedro Miguel L. de C. El ministeri fiscal demana una mica més de deu anys de reclusió per la suma de dos delictes principals: l’intent d’assassinat -perquè l’acusació pública considera que hi va haver traïdoria i acarnissament- i el port d’arma il·legal, més el robatori dels pocs euros que duia el taxista. El jove va mirar de marxar del lloc dels fets amb el taxi. Però finalment va abandonar el vehicle, deixant elements biològics que van conduir a poder-lo incriminar amb més força. La policia va aconseguir gravacions d’un hotel proper a la cabina telefònica des d’on el processat va trucar a la central dels taxistes per encarregar el servei. Les imatges van permetre centrar la investigació en un sospitós. També les càmeres que hi ha situades a la duana van fer possible, ‘a posteriori’, poder confirmar que el jove havia marxat del país al cap d’unes hores del succés. Tan l’acusat com l’amic amb el qual va marxar van anar donant indicacions d’on estaven a traves del Facebook, fet que va facilitar la tasca de seguiment per part dels investigadors.

L’atac al taxista es va produir l’1 d’agost poc després de les 2 de la tarda. De seguida es va muntar un fort dispositiu de control per totes les carreteres del Principat vist com havia succeït tot plegat. I davant el fet que el presumpte autor de l’agressió havia aconseguit saltar-se els controls i la vigilància. Es van fer escorcolls per la muntanya i per les zones properes al lloc dels fets on hi ha algunes bordes aïllades pensant en la possibilitat que l'agressor s'hi hagués amagat. La gravetat de les lesions que patia el ferit, un jove taxista, van endarrerir la possibilitat de prendre-li declaració. Un cop es va recuperar la víctima i s’hi va poder parlar, els elements que ja havia recollit la policia van ser corroborats pel ferit, que va portar noves dades sobre el suposat autor i fins i tot el va reconèixer en unes fotografies. L’agressor havia estat ‘fitxat’ poc temps abans per la policia per un tema de conducció sota els efectes de l’alcohol. I aquesta circumstància també va facilitar la tasca policial. 

Localitzat ja a Portugal i advertides les autoritats judicials i policials del país veí, es va fer un seguiment al jove resident perquè no s’escapolís cap a una altra destinació. Es va entrar en un procés de negociació que va fer que, finalment, i després d’un llarg viatge amb autobús, l’agressor tornés al Principat i es lliurés a la policia, sota el control de la qual va quedar la matinada del 8 d’agost. Des de llavors que està reclòs. Tant la fiscalia com l’acusació particular exercida per l’advocat que defensa els interessos de la víctima no tenen cap dubte de l’autoria de l’agressió. I de la voluntat de matar que hauria mostrat en tot moment el processat. L'acusat ha reconegut ser l'autor dels fets i ha assegurat durant la vista que la seva intenció era robar el taxista perquè necessitava diners. Però la situació, segons ell, se li hauria escapat de les mans. Com a mostra de bona predisposició, la família del jove ha satisfet la quantia econòmica imposada com a responsabilitat civil o indemnització a la víctima. Aquest fet podria fer que en la petició definitiva de la fiscalia finalment hi hagi una rebaixa i no s'arribi a sol·licitar els poc més de deu anys previstos en la qualificació provisional.

Imatge controls policia: Andorra Televisió

Comentaris

Trending