El dièsel ensorra la venda de cotxes

Cauen en un any el 23,5% les matriculacions dels vehicles amb aquest carburant

-
-
Les vendes de cotxes a Andorra continuen a la baixa arrossegades pel descens dels vehicles dièsel que en els darrers dotze mesos ha estat del 23,5%. L'escàndol de les emissions (Dieselgate), l'anunci d'algunes ciutats de prohibir l'accés als vehicles amb aquest carburant i que tinguin més de 20 anys, i la posició d'alguns governs en considerar el dièsel com molt contaminant han estat determinants en aquest descens que no ha pogut compensar, a nivell de xifres totals, l'augment de vendes dels vehicles de gasolina. Fins i tot, la ministra espanyola per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera va afirmar, l'any passat que "el dièsel té els dies comptats"

 

Corren mals temps per al dièsel en particular i per a la indústria de l'automòbil en general. Segons les dades que ha facilitat aquest dilluns el departament d'Estadística del Govern, el mes de juliol s’han matriculat a Andorra 393 vehicles, la qual cosa suposa una variació negativa del  8,8% respecte al mateix període de l’any anterior. Les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos han estat 4.402, és a dir, una variació negativa del 7,2% respecte al període anterior, en què es van matricular 4.745 vehicles.

Durant els darrers dotze mesos, cal destacar l’augment de matriculacions en els vehicles de gasolina amb un 6,5% ( 168 vehicles), en contraposició al descens en els vehicles de gasoil amb un -23,5% (-429 vehicles). Fonts del sector automobilístic d'Andorra consideren que "s'ha demonitzat el dièsel" i que aquest tipus de vehicles tenen encara molt recorregut.

Caldrà veure, però, si podran superar totes les adversitats, que són moltes i diverses. La primera és que el preu d'aquest carburant s'ha anat acostant, els darrers anys, al de la gasolina. Després, cal recordar que l'escàndol de les emissions (l'anomenat Dieselgate), un frau en la indústria automotriu i els seus subcontractistes que mitjançant un programari trampós van manipular la mesura de les emissions de gasos nocius, va ser un cop molt dur. Posteriorment hi ha hagut l'anunci d'algunes ciutats, entre elles Barcelona, de prohibir l'accés als vehicles amb aquest tipus de carburant, i la posició d'alguns governs en considerar el dièsel com molt contaminant. Tot plegat un llast molt pesat.

Comentaris (8)

Trending