El dia que el 'hip hop' se li va escapar de les mans (al Pas de la Casa) al cosí de Lukaku

Comentaris

El dia que el \'hip hop\' se li va escapar de les mans (al Pas de la Casa) al cosí de Lukaku
El dia que el \'hip hop\' se li va escapar de les mans (al Pas de la Casa) al cosí de Lukaku

La nit confon. L’alcohol i el hip hop també. El detingut i empresonat la setmana passada acusat d’abusar d’una noia era un dels encarregats d’animar la festa. L’‘Snowbreak 2017’, exactament. Un festival que aglutina centenars d’universitaris belgues i que aquest any va triar Andorra com a destinació. El Pas de la Casa, exactament. L’organització del certamen s’encarrega pràcticament de tot. Fins i tot de traslladar al lloc on se celebra la trobada grups d’animació i música que puguin ser de l’interès dels joves belgues. I d’un dels grups musicals que participava en el festival era el noi de 22 anys que va ser enviat al centre penitenciari de la Comella pel batlle de guàrdia en considerar que hi havia indicis suficients per concloure que havia abusat de la denunciant, una noia també belga i participant al festival. 

L’acusat és cosí d’un dels futbolistes estrella de l’Everton, un equip de la màxima divisió anglesa, i de la selecció de Bèlgica que tot i no funcionar massa bé en la darrera Eurocopa apunta bones maneres. Sobretot pel nivell i la joventut que tenen la majoria dels seus homes. Com Romelu Lukaku, el cosí del noi que des de final de la setmana passada fa estada a la Comella. La detenció es va practicar al Pas de la Casa mateix el dimarts de la setmana passada pels volts de 2/4 de 2 del migdia. I va estar envoltada d’una certa confusió. La suposada víctima va denunciar els fets a la policia. Es va localitzar el presumpte autor. I el jove va mantenir en tot moment que la relació sexual, existent, havia estat consentida. Però pel mig, segons fonts coneixedores dels fets, hi havia un alt nivell d’alcohol. I l’embriaguesa present en tot plegat va acabar conduint en el fet que algú en un estat d’alcoholèmia elevat no pot donar un consentiment degut, conscient. Per tant, l’home, el noi, hauria actuat amb abús.

I del Pas cap a la Comella passant per les cel·les policials. I això tot just al segon o tercer dia de festa. Perquè l’‘Snowbreak’ anava de dissabte a dissabte (del 4 a l’11) i portava un munt d’activitats incorporades. Fins i tot una mena de jocs esportius d’hivern. I molta farra i molt beure. I molta festa, que en això es basen aquests festivals hivernals en centres de neu i turisme. Que la informació del festival posava en relleu, que no quedi dubte, de la qualitat que ofereix Andorra i Grandvalira. De la de quilòmetres i quilòmetres de pistes de què disposa i els campionats del món i els Jocs Olímpics (tal qual) que s’han organitzat al Principat. I de la bondat dels preus també se’n feia ressò la promoció del certamen, que va acabar portant uns dos milers de joves al Pas.

L’organització muntava la seva pròpia sala de festes al centre del poble encampadà segons el ‘prospecte’ informatiu. A més, el Pas disposa, a parer de ‘Ruta du Soleil’, que així és coneguda l’organització pels certàmens estiuencs que munta, d’un parell de clubs per fer les delícies dels joves. Una hora de menjar i beure gratuïta per als socis d’un determinat producte i tantes i tantes coses. Amb la festa assegurada dels grups que la pròpia organització enviava cap a Andorra. Com la banda de hip hop afro, com així es descriu ella mateixa, el jove que acabaria engarjolat.

El processat és un dels dos cosins del futbolista Lukaku que integren el grup, de quatre membres en total i que intenten transportar els seus seguidors al seu propi món, els dels intèrprets, a partir de la música. La relació dels ‘rappers’ amb el jugador de l’Everton i de la selecció belga no ha passat pas desapercebuda. Per un motiu sobretot: la banda en qüestió va composar el seu propi himne de suport al combinat de Bèlgica davant la celebració de la passada Eurocopa. I tot i ser la cançó alternativa va acabar tenint més adeptes que el tema oficial. Hi parlaven de Lukaku, és clar. Però no deien res d’Andorra. I segurament així continuarà sent. Perquè si n’acaben fent algun tema musical de ben segur no serà per parlar-ne com parlen del seu cosí.

Comentaris

Trending