El coronavirus ‘suprimeix’ aquesta setmana tres de cada quatre delictes comesos tot just fa set dies

La criminalitat i les intervencions policials cauen en picat per la situació de crisi i el confinament que viu de forma molt accentuada el país

-
-
La criminalitat i les intervencions policials han caigut en picat degut a la situació de crisi creada pels efectes del coronavirus i l’obligat confinament que per auto-protecció viu de forma molt accentuada la major part del país. Paral·lelament, i des d’avui, tal i com ha avançat de bon matí l’Altaveu, diverses patrulles policials han establert controls en diversos punts del Principat per mirar de controlar la mobilitat.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que la reducció de la criminalitat ha estat molt important degut a la situació que actualment es viu. Del 71% ha estat la davallada respecte dels delictes haguts la setmana passada, i del 74% si es té en compte la mateixa setmana de l’any passat. Les intervencions també han anat molt a la baixa. Del 51% respecte la setmana passada i del 66% respecte de l’any passat.

Jover ha explicat que aquesta setmana, almenys fins ara, no s’ha practicat cap detenció. El que no ha pogut precisar el portaveu governamental és el nombre d’intervencions que ha hagut de fer la policia per qüestions relacionades amb la violència de gènere o les desavinences domèstiques. En aquest sentit, però, el ministre ha recordat que els serveis d’atenció estan plenament operatius.

Els controls policials a la xarxa viària han tingut per ara un efecte dissuasiu i d'informació, però aviat es podria començar a sancionar

La policia ha reduït també la seva presència als carrers i no actua si no és davant de flagrant delicte o a requeriment de la ciutadania. Tot per protegir-se i poder garantir un nivell d’efectius suficient per poder assegurar la seguretat del país. I per poder garantir, també, que es compleix allò que les autoritats van dictant. Com per exemple que se circuli el mínim possible. En aquest sentit, la policia ha començat a desplegar aquest divendres diversos controls.

Per ara, i a falta d’una legislació clara -malgrat que es podrien arribar a aplicar alguns dels preceptes que fixa la Llei general de sanitat-, els agents s’han dedicat a aturar els vehicles que circulaven per diferents punts del país i demanar-los què motivava el seu viatge. Si a l’automòbil hi anava més d’una persona es demanaven també explicacions i, en principi, s’exposava el motiu pel qual no és recomanable anar acompanyat. 

Quan estigui en vigor, en pocs dies, la Llei dels estats d’alerta i emergència la situació ja canviarà i es podrien arribar a aplicar sancions econòmiques que en alguns casos podran arribar a 6.000 euros. També, segons la conducta, es podrà activar, si escau, la via penal.

Comentaris (1)

Trending