El coronavirus fa ajornar la fira de mascles de raça bruna

El concurs es farà el 27 d’octubre però sí que se subhastaran ara els exemplars seleccionats per fer de sementals rebent les obertes per correu electrònic o en sobre al departament d’Agricultura

La fira celebrada l'any passat.
La fira celebrada l'any passat.

La crisi sanitària provocada pel coronavirus obligarà a ajornar un dels actes tradicionals de la ramaderia andorrana: la fira concurs nacional de mascles de raça bruna. Aquesta s’havia de celebrar el 9 d’abril, però donada l’ordre de confinament, acabarà saltant fins a la tardor. Pel que fa a la subhasta dels mascles seleccionats per a fer de sementals, aquesta es farà buscant una fórmula que s’adapti a l’actual emergència sanitària.

Així s’ha informat aquest dimecres mitjançant un edicte al BOPA, que remarca que la mesura es pren “considerant la situació sobrevinguda que s’ha generat arran de l’estat d’emergència decretat pel Govern per poder fer front a la pandèmia de la malaltia Covid-19 causada pel coronavirus SARS-Cov-2”. En primer lloc, es posposa la fira i aquesta tindrà lloc a la tardor. En concret, el 27 d’octubre, coincidint amb la Fira concurs de bestiar que tindrà lloc a Andorra la Vella.

El 9 d’abril també s’havia de fer la subhasta pública dels mascles que es van seleccionar l’any passat per fer de sementals de la raça bruna d’Andorra. Aquests animals es van traslladar per a la seva criança al centre de selecció genètica del Groupe Gascon. La licitació no s’anul·la. Es farà, igualment, com estava previst, tot i que “amb els mitjans apropiats tenint en compte l’excepcionalitat que la situació actual requereix”.

Per això, al web del departament d’Agricultura es penjaran vídeos dels exemplars. Se’ls podrà anar a veure “de forma individualitzada” i concertant cita prèvia per evitar aglomeracions. Les ofertes s’hauran de presentar a través d’un correu electrònic o en un sobre tancat a l’edifici del Prat del Rull. El termini finalitza a les dotze del migdia del dia 9. A partir d’aquí, la decisió recaurà en una mesa de valoració de les ofertes, formada pel director d’Agricultura, un tècnic de Govern, el gerent de Ramaders d’Andorra i un soci de l’Associació de Pagesos, així com un interventor del ministeri de Finances. Ells seran els qui determinin quina és la millor oferta per cada animal.

Etiquetes

Comentaris

Trending