El Consell Superior oficialitza el canvi de secretària general

Després de més de tres lustres en el càrrec, Carme Obiols deixa el lloc a la fins ara secretària judicial del Tribunal de Corts Marta Torres

Marta Torres (esquerra) i Carme Obiols (dreta).
Marta Torres (esquerra) i Carme Obiols (dreta).
El Consell Superior ha oficialitzat el canvi de secretària general. Després de més de tres lustres en el càrrec, Carme Obiols deixa un lloc que a partir d’ara ocuparà la fins ara secretària judicial del Tribunal de Corts Marta Torres. La decisió formal la va aprovar la cúpula judicial aquest dimecres després que fes ja algun mes que Obiols comuniqués la seva dimissió i la voluntat de ser reintegrada al seu lloc d’origen, la secretaria judicial de la presidència del Tribunal Superior.

Obiols va renunciar el setembre i poc després, tal i com ja va anunciar l’Altaveu, es va escollir Torres com a recanvi. La dimissió de la fins ara secretària general del poder judicial, que havia servit amb diferents presidents, s’emmarca en un període de forta tensió interna amb relacions personals complicades amb alguns dels actuals integrants del Consell Superior a banda de decisions que com a jurista la pròpia Obiols no avalava. La pèrdua de confiança, alhora, ja s’hauria explicitat nomenant la cúpula judicial una assessora jurídica en qualitat de càrrec de confiança.

Marta Torres Duedra ha estat els darrers anys secretària judicial al Tribunal de Corts, de fet s’ha encarregat els últims temps del judici del ‘cas BPA’. Es dóna el cas, casualitats o no, tal i com ja va explicar l’Altaveu, que amb la Constitució recentment aprovada i, per tant, amb la nova estructura institucional acabada d’estrenar, el desembre del 1993 va ser designada secretària judicial Torres, al mateix temps que, i entre d’altres, la pròpia Carme Obiols o Clàudia Arias, actual secretària del Consell Superior (i l’actual fiscal general Alfons Alberca o la magistrada ara al Tribunal de Corts Anna Estragués).

Comentaris

Trending