El Consell inicia amb un minut de silenci pels difunts de la Covid-19 el debat sobre la segona llei òmnibus

Els consellers han fet un minut de silenci abans d'iniciar la sessió.
Els consellers han fet un minut de silenci abans d'iniciar la sessió.
El Consell General ha iniciat el debat sobre la segona llei òmnibus amb un minuts de silenci en memòria dels difunts per la Covid-19. La sessió ha de debatre les 37 reserves d'esmenes presentades pel grp parlamentari socialdemòcrata. Es debatran en 16 blocs ja que algunes s'han agrupat. Durant la celebració de la sessió ordinària es manté l'adaptació estricta de mesures de protecció com l’absència de públic, l’absència dels mitjans de comunicació, entrades esglaonades i sortides de l'hemicicle, entre altres. També hi ha una separació entre els consellers que serà el mínim exigit pel reglament de la cambra.

La sessió s'ha iniciat amb l'informe del ponent de la llei, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López que ha volgut fer una intervenció posterior a la qual s'ha oposat la síndica, Roser Suñe en considerar que només es podia referir a l'esmena. En el primer torn d'intervencions, el president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa ha qualificat l'esmena 33 de "nyap" o "bunyol"  la proposta d'incloure una base de cotització que no contempla la CASS.

La consellera del PS, Judith Salazar ha defensat l'esmena sobre la prestació als autònoms. Ha demanat augmentar tots els trams de cotització i no només alguns. "Les persones que combinen la seva activitat per compte propi amb una altra activitat com a assalariats tenen dret a la prestació d'aquesta part que cotitzen com autònoms", ha manifestat. Costa ha argumentat que la proposta de la majoria millora "les prestacions respecte a la del PS i també amplia el termini d'aquestes" a les quals es poden acollir els autònoms.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha defensat que el model del Govern és més proteccionista i que està al costat dels autònoms. Lamenta que no l'acceptin perquè la diferència és "ínfima". Així, l'esmena referent a la prestació dels autònoms ha quedat desestimada per 9 vots en contra , 4 a favor, i dues abstencions.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending