El Consell General 's'inventa' un càrrec per col·locar l’ex-interventora d’Escaldes

Mònica Navarro no retorna al Tribunal de Comptes on tenia plaça com a tècnica i assumeix la intervenció del poder legislatiu, que fins ara mai no havia disposat d’aquesta figura

-
-
El Consell General té des d’ara una interventora. Aquesta figura no havia existit mai fins a la data i serveix, des d’aquest mes, per poder col·locar la que fins a final del mandat comunal passat havia estat la interventora del comú d’Escaldes sota direcció demòcrata, Mònica Navarro Puig. La designació ha sorprès en alguns àmbits polítics, atès, justament, que es tracta d’una figura de la qual el poder legislatiu no s’havia dotat fins ara. Tampoc en cap norma s’estableix que sigui un lloc de necessari proveïment. 

Navarro va ser la interventora comunal escaldenca pràcticament els dos darrers mandats, amb Núria Gómez com a consellera al capdavant de Finances. Segons fonts consultades, en principi tenia plaça reservada gràcies a una excedència com a tècnica del Tribunal de Comptes. De fet, és aquest organisme el que fiscalitza els comptes també del Consell General fent poquíssimes observacions en relació amb la gestió financera de l’arc parlamentari. El Consell, comparat amb altres institucions, gestiona una xavalla de pressupost amb la qual cosa les fonts consultades, des del punt de vista de la necessitat, no acaben de veure el fet d’incorporar una interventora. 

La decisió va ser adoptada per la Sindicatura el dia 12 d’aquest mes, és a dir, dimecres de la setmana passada, segons que publica el BOPA avui, i es va adoptar sota l’aixopluc legal de dos articles molt genèrics que atorguen potestat al síndic general, o a la síndica en aquest cas, per organitzar la feina o executar el pressupost de forma convenient i escaient, entre altres coses. Els dos preceptes invocats permeten fer qualsevol vestit a mida, que, a priori i suposadament, seria el que ha passat en aquest cas.

No és l’únic càrrec de confiança dels anteriors equips comunals d’Escaldes del qual oficialment se n’ha conegut avui la destinació. El BOPA també publica aquest dimecres la contractació de qui va ser la cap de comunicació del comú d’Escaldes els darrers tres mandats i, anteriorment, tècnica del mateix departament, Maria Baró. En aquest cas, s’incorpora al gabinet del cap de Govern i l’edicte de contractació hi recull el salari: 2.900 euros bruts mensuals. Demanat per aquesta incorporació, el ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que Baró és una persona que ha demostrat la seva vàlua i que volien reforçar l'equip del màxim responsable de l’executiu.

Comentaris (15)

Trending