El Consell d’Europa celebra els canvis fets per Andorra en la lluita contra el racisme

L’ECRI considera que el Principat ha implementat correctament les dues recomanacions que havia fet per fomentar més i millor la igualtat

-
-
La Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància (ECRI) del Consell d’Europa celebra els canvis adoptats pel Principat d’Andorra en pro del foment de la igualtat i l’eradicació de pràctiques racistes i xenòfobes al país. L’organisme europeu havia demanat el 2017 que es posés en marxa un organisme especialitzat en discriminació i que s’imposés a l’acusat de fer pràctiques racistes que provés que no s’havia comportat com a tal.

L’ECRI considera en un informe conclusiu publicat aquest dijous que Andorra ha "implementat plenament totes dues recomanacions prioritàries formulades. En particular, ampliant els termes de referència del Raonador del Ciutadà al febrer de 2017, les autoritats d’Andorra han assegurat l’existència d’un òrgan d’igualtat amb capacitat per combatre el racisme i la intolerància a nivell nacional en els sectors públic i privat”.

La segona recomanació prioritària de l'ECRI a Andorra era introduir en la llei el principi de compartir la càrrega de la prova quan es presenten reclamacions de discriminació per raó de raça, color, origen ètnic, nacionalitat, religió, idioma, identitat de gènere i orientació sexual. davant els tribunals civils o administratius. Això, diu l’organisme del Consell d’Europa, es va fer amb èxit amb l’aprovació per part del Consell General el febrer del 2019 de la Llei d’igualtat de tracte i no discriminació.

Comentaris

Trending