El Comunal s'ampliarà fins a un mínim de 6.500 espectadors

Les noves graderies podran sobrevolar la carretera general 1 i també es preveu fer més gran el terreny de joc i millorar l’enllumenat de cara a retransmissions televisives

-
-

La remodelació de l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella ampliarà la seva capacitat fins a com a mínim 6.500 persones, set vegades més que l’actual. Així es desprèn de les exigències que estan marcades al concurs d’idees llençat pel comú de la capital, que també preveu l’ampliació del camp de futbol fins a una superfície de 105 x 68 metres així com una pista d’atletisme de 6 carrils rectes de 100 metres de longitud i 4 als revolts del circuit. També s’haurà de garantir l’espai per a altres disciplines atlètiques, com ara salts i llançaments. Serà el proper equip comunal qui escolli la proposta guanyadora, que tindrà un premi de 10.000 euros a més de l’adjudicació de la redacció del projecte i de la direcció d’obra.

El BOPA ha engegat aquest dimecres el procés per a una ambiciosa reforma del Joan Samarra que, segons la cònsol major, Conxita Marsol, ha de permetre la instal·lació "durar trenta anys més".  El primer pas és escollir el projecte per a la remodelació de l’estadi i s’ha convocat un concurs d’idees. En els requisits queda clar que el futur camp serà ambiciós i, de fet, es convertirà en l’estadi de major aforament del país, per davant del Nacional.

I és que s’exigirà que les graderies garanteixin un aforament mínim de 6.500 espectadors, entre seients fixes i ampliables –aquests darrers podran arribar a ocupar la pista d’atletisme-. Això suposa multiplicar gairebé per set l’actual capacitat, d’entre 850 i 1.000 persones. Per fer-ho, es preveu que es pugui ocupar espai per sobre de la carretera general 1, sempre deixant lliure un mínim de cinc metres d’alçada.

A banda, també s’ampliarà la superfície del terreny de joc. Actualment es troba als mínims del que exigeix la FIFA per a partits internacionals i passarà a ser de 105 metres de llarg per 68 d’ample. També es vol que les pistes d’atletisme tinguin sis carrils a les rectes (de 110 metres de longitud) i almenys quatre als revolts del circuit. La remodelació haurà de comptar amb espais per a la pràctica de disciplines com els salts (longitud, perxa o altura) o els llançaments.

La reforma també preveu millores en l’enllumenat de la instal·lació per poder assegurar la retransmissió televisiva d’esdeveniments o la construcció d’una nova zona de vestuaris, lavabos, bar, sala de premsa i sala d’infermeria entre altres.

Els projectes es poden presentar fins al 9 de gener. Serà a partir de llavors quan un jurat presidit per qui sigui llavors cònsol major i pel conseller d’esports, analitzi les propostes i les valori. També hi participaran representants de les federacions d’atletisme i futbol i del Col·legi d’Arquitectes. A l’hora de decidir el guanyador es valorarà l’originalitat, la imatge de modernitat i la singularitat, així com conceptes d’eficiència energètica i sostenibilitat de tots els elements. Qui sigui escollit tindrà un premi de 10.000 euros, a més de la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres de reforma.   

Des del comú també es vol que el projecte es pugui fer per fases. Per una banda, amb la voluntat que l'equipament pugui acollir sense problemes els Jocs dels Petits Estats de l'any 2021. Així, una possibilitat que es valora de forma seriosa és que en una primera actuació es tiri endavant tot el que fa referència a l'ampliació del terreny de joc i a la col·locació de la nova pista d'atletisme perquè estigui a punt per l'esdenviment. Per l'altra banda, pel fet que el projecte és ambiciós i, per tant implicarà una inversió molt important que s'estima convenient poder repartir en diferents exercicis. 

Marsol ha recordat que el Joan Samarra té "més de 30 anys" i "mai s'hi ha fet una reforma integral". Ara, al seu entendre, toca. "Som conscients que val diners i, per això, si es fa cal que sigui adaptat a les necessitats i que pugui funcionar durant molt de temps", ha indicat. I, tot i que ha assegurat que el projecte s'hagués engegat igualment, no ha amagat que ara agafa més força pensant en el futur que pot tenir l'FC Andorra després de l'entrada del grup Cosmos de Gerard Piqué. "Sempre ens ha agradat que estiguessin aquí. Històricament han tingut la base a Andorra la Vella", ha recordat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending