El comú d'Ordino 'maquilla' com a provisional la designació de l'arquitecte sancionat per justificar-ne la destitució

Comentaris

El comú d\'Ordino \'maquilla\' com a provisional la designació de l\'arquitecte sancionat per justificar-ne la destitució
El comú d\'Ordino \'maquilla\' com a provisional la designació de l\'arquitecte sancionat per justificar-ne la destitució

El comú d’Ordino farà passar com una finalització ordinària de la designació de l’arquitecte Josep Anton Montané en tan què representant de la corporació a la comissió tècnica d’urbanisme (CTU) el que en el fons és una destitució per les dues sentències fermes recaigudes contra l’arquitecte per infraccions urbanístiques greus. El cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés, ha assegurat aquest dijous que en quinze dies se sabrà el nom del substitut del fins ara representant d’Ordino a la CTU.

Mortés ha explicat durant la sessió de consell d’aquest dijous, a preguntes de l’oposició liberal, que Montané ocupava la plaça a la CTU de forma provisional, que hi estava en funcions. Una explicació que no s’adiu a allò que reflecteix el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), que el febrer va publicar el nomenament dels nous components de la CTU. Hi apareixia novament el nom de Montané com a representant d’Ordino i en cap moment s’hi deia que es tractés d’un càrrec en funcions ni provisional. Encara més, les designacions es feien atenent a les comunicacions rebudes des de cadascun dels comuns, segons s’hi diu en l’edicte.

El cònsol major també ha assegurat que les resolucions judicials no tenen res a veure amb la decisió de canviar el representant ordinenc a la CTU. Com ja va publicar dimarts l’Altaveu, el gener, abans que es publiqués la nova composició de l’organisme mixt (comuns-Govern) de control urbanístic al BOPA, ja hi havia hagut una sentència en ferm. I el març, la segona. Però les sentències de primera instància ja s’havien anat donant durant el 2015. I les resolucions de la pròpia CTU, molt clares, havien estat anteriors i tot.

Lluny de prendre qualsevol mesura, i en la qüestió relativa al fet que l’arquitecte va enlairar més del permès el seu habitatge particular, els predecessors de l’actual majoria ‘taronja’, llavors liderada per Ventura Espot i Consol Naudí, van aprovar una normativa que diverses fonts ordinenques consideren que es va elaborar amb la inspiració de resoldre la situació de Montané. De fet, serà aquella normativa, que premia les modificacions constructives que fomenten la millora de l’eficiència energètica la que permetrà a l’arquitecte no haver d’enderrocar la part de l’immoble que supera els 12,5 metres d’altura.

La darrera sentència de la sala administrativa del Tribunal Superior relativa a Montané, que és la que resol la qüestió de l’alçada, no només confirma la sanció imposada al seu dia, també retreu a l’arquitecte que sent un professional del sector volgués fer creure que no sabia quines potestats li atorgava i què no li permetia fer els permisos que al seu dia se li van atorgar.

Comentaris

Trending