El comú d'Ordino encarrega (un altre cop) l'assessorament urbanístic a un arquitecte condemnat per infraccions greus

Comentaris

El comú d\'Ordino encarrega (un altre cop) l\'assessorament urbanístic a un arquitecte condemnat per infraccions greus
El comú d\'Ordino encarrega (un altre cop) l\'assessorament urbanístic a un arquitecte condemnat per infraccions greus

L’home, entès com a espècie humana, sempre topa dues vegades contra la mateixa pedra. O tres, fins i tot. Encara que la pedra tingui sols un revestiment ètic. Sia com vulgui, el comú d’Ordino acaba d’aprovar la contractació del seu antic representant a la comissió tècnica d’urbanisme (CTU) com a assessor comunal en matèria urbanística. I això que a contracor el cònsol major, Josep Àngel Mortés, el va haver de rellevar de la CTU perquè l’arquitecte Josep Anton Montané havia estat condemnat, no una, si no dues vegades per infraccions urbanístiques greus. Infraccions que el beneficiaven a ell personalment. 

La junta de govern comunal integrada per membres de la majoria demòcrata del comú d’Ordino va acordar aquest dimarts contractar Montané sota la figura de la prestació de serveis i per encarregar-se del seguiment de la revisió del pla d’urbanisme ordinenc. Segons que han explicat les fonts consultades, la corporació liderada per Mortés i Gemma Riba va encomanar els preceptius tres pressupostos i el presentat per l’urbanista ordinenc hauria estat el més dient. No han transcendit si per raó de preu o per quin motiu.

Des del punt de vista legal les condemnes a Montané per infraccions urbanístiques no comporten cap impediment per contractar amb l’administració, que estableix impossibilitats en relació a altres tipus de delictes però no pel motiu pel qual va ser sentenciat. Ara, totes les fonts consultades han lamentat que s’acabi recorrent a una persona a qui la pròpia sala administrativa del Tribunal Superior va haver de recordar que per la seva professió “havia de ser plenament conscient” d’algunes de les decisions que va dur a terme en el marc de les actuacions que li van valdre les condemnes fermes.

Comentaris

Trending