El comú d'Encamp assumirà la part del treballador del darrer augment de cotització de la CASS

Comentaris

El comú d\'Encamp explicita en un document d\'intencions els acords amb Saetde
El comú d\'Encamp explicita en un document d\'intencions els acords amb Saetde

El comú d’Encamp pensa fer-se càrrec, a partir de l’1 de gener del 2017, de l’1% d’increment de cotització a la CASS que des del primer d’abril assumeixen els treballadors de la corporació en virtut de la modificació normativa que incrementa el percentatge d’aportació a la Seguretat Social. L’increment establert era del 2%, a raó de l’1% per part del patró i l’altre 1% de l’assalariat. I és així com ho està fent la corporació presidida pels demòcrates Jordi Torres Arauz i Esther París.

Però la situació canviarà a partir de l’any que ve segons que ja ho recollia el marc pressupostari del mandat i que s’ha confirmat darrerament al conjunt d’electes comunals en una reunió de seguiment de curs que es va fer fa pocs dies. La mesura va agafar per sorpresa la majoria dels presents, segons fonts coneixedores de la reunió, que han assegurat que els cònsols no van saber donar una resposta gaire concloent sobre la intenció d’assumir la part d’increment de la cotització corresponent a l’empleat. I més encara quan ja l’estan abonant.

De la trobada no consta que la decisió de la majoria comunal encampadana sigui cap directriu compartida a nivell polític amb la resta de corporacions dirigides pels demòcrates, que d’alguna manera o altra ho són tots excepte el de la Massana. Entre els arguments esgrimits pels cònsols n’hi hauria dos de pes: el primer, que fa temps que els treballadors comunals tenen congelats altres complements i que fer-los assumir (de fet, ja ho estan fent) més aportacions (en aquest en relació a la CASS) significa contribuir a fer més profunda la pèrdua de poder adquisitiu. I, el segon, que el comú ja no té un deute tan elevat com el que havia tingut.

La comunicació de la mesura, que recollirà el pressupost per al 2017, als electes arriba en un moment d’especial neguit i tensió en relació a la gestió del personal comunal. Les dues formacions presents en la minoria (Liberals Independents i PS Independents) han posat de relleu les darreres setmanes la disbauxa que hi ha. Fins al punt que s’ha demanat ‘la retirada’ d’algun càrrec col·locat a dit com si d’una persona que hagués passat un edicte es tractés. Fins es va arribar a retreure a Jordi Torres, el cònsol, que hagués afirmat no saber quants treballadors configuren la plantilla comunal.

Comentaris

Trending