El comú d'Andorra la Vella inicia una prova pilot de millora de la neteja dels carrers

S'utilitza aigua a alta pressió, després de l’episodi de neu i posterior llançament de sal, i d’un període llarg sense pluges

-
-

El departament d’Higiene del comú d’Andorra la Vella ha iniciat aquesta setmana un pla de xoc per millorar la neteja dels 42 quilòmetres de carrers (i, per tant, més de 80 quilòmetres de voravies) de la parròquia. Des d’aquest dilluns la neteja habitual s’ha intensificat amb una acció específica, sectoritzada per barris, que utilitza aigua d’alta pressió. La voluntat és, sempre que el temps ho permeti, incorporar un reforç de la neteja de manera cíclica.

Un cop s’hagi completat el reforç de la neteja es podrà establir un cicle periòdic d’accions suplementàries d’higiene a la via pública amb alta pressió, de tal manera que cada 10 o 15 dies es repeteixi a la mateixa zona.

S’ha reforçat la neteja amb alta pressió a l’avinguda Doctor Mitjavila, Fener Boulevard, Riberyagua i Travesseres, Els Marginets, Terravella i Jovial, Doctor Vilanova, avinguda Meritxell, Prat de la Creu, Pompeu Fabra i Fiter i Rossell, i el carrer de la Grau.

La propera matinada s’iniciarà la neteja a alta pressió a partir de la rotonda de Tobira, avinguda Príncep Benlloch i avinguda Santa Coloma, una acció que s’estendrà en direcció sud els dies successius.

El pla de xoc, que comença en fase de prova pilot, té per objectiu minimitzar l’impacte de la brutícia dels carrers, sobretot després de l’episodi de neu i posterior salat de la via pública, i d’un període llarg sense pluges que ha acumulat pols. Un cop finalitzada la prova pilot, s’establirà la periodicitat de les neteges amb alta pressió als carrers i se n’informarà a la ciutadania.

Comentaris (9)

Trending