El Col·legi de Psicòlegs edita una guia per gestionar l'angoixa durant el confinament

Han rebut durant aquests dies més de 180 trucades de persones que han necessitat un suport o acompanyament

La junta del Col·legi de Psicòlegs.
La junta del Col·legi de Psicòlegs.
El Col·legi Oficial de Psicòlegs ha elaborat i dissenyat una guia on s’inclouen pautes, idees i recomanacions perquè la població disposi d’eines per rebaixar aquests moments d’angoixa que sovint sobrevenen degut al confinament. Aquesta guia s'afegeix a la que ja van editar amb consells per afrontar el dol.

La guia per rebaixar l'angoixa durant el confinament (https://copsia.ad/ca/documents/) s'ha editat perquè la població pugui gestionar adequadament els dies de reclusió a casa. Al mateix temps, des del col·legi afirmen que és normal sentir-se trist, estressat, confús, amb por o fins i tot enfadat durant aquest període que ja dura un mes.

El col·legi ha rebut durant aquests dies més de 180 trucades de persones que han necessitat un suport o acompanyament psicològic. Aquest servei de suport psicològic també va adreçat al voluntariat, al cos de Policia, als Bombers, als serveis de Circulació, al personal sanitari, veterinari, de la Creu Roja, dels supermercats, de neteja, de distribució, del correu postal, de les benzineres, de les farmàcies, de la conducció, a la premsa, i a tots aquells que aquests dies treballen presencialment.

D'altra banda, el col·legi també esta atenent consultes provocades per l'angoixa que pateixen els treballadors temporers a causa de la gran incertesa que estan vivint. Com a resposta, la psicòloga i secretària de la junta, Sònia Bigordà, dona alguns consells com "estar ben informats, intentar seguir uns horaris, una bona alimentació i bons hàbits de descans".

Etiquetes

Comentaris

Trending