El col·lectiu feminista de la Universitat de Barcelona recull diners per a Stop Violències

Raval·lila’t ha dut a terme un acte aquest migdia per denunciar la penalització de l’avortament a Andorra i ha posat en marxa la ‘caixa de resistència’ 

-
-
El col·lectiu Raval·lila’t, que aglutina les estudiants feministes de la Universitat de Barcelona (UB), ha posat en marxa la ‘caixa de resistència’ aquest migdia per recollir diners en favor d’Stop Violències. Ho ha fet en el marc d’un acte en què membres de l’entitat andorrana han exposat la situació que es viu al Principat en relació amb la prohibició de l’avortament. L’acte es feia al campus del Raval de la UB.

Raval·lila’t organitzava un acte intitulat ‘Andorra: Estat feudal que prohibeix l’avortament’ per tal que les estudiants del centre universitari poguessin tenir més detalls “sobre la prohibició de l’avortament a Andorra i la violació de drets humans”. És un més dels actes amb què Stop Violències internacionalitza la problemàtica que fa un temps que està difonent i denunciant molt intensament. 

Les feministes de la UB han remarcat que la col·lecta aniria adreçada a l’assistència legal per a les encausades del col·lectiu andorrà, encara que fonts d’Stop Violències han assegurat que el que es recollís es destinaria a la Xarxa la Meri, de suport a dones que es troben, especialment, amb la problemàtica d’haver d’interrompre un embaràs o d’haver de fer consultes referents a la qüestió o afers col·laterals.

La presidenta d’Stop Violències va haver de respondre fa uns dies davant la policia per haver incomplert les directrius donades sobre la marxa que es va fer entre Encamp i Andorra la Vella. L’autorització era perquè poguessin circular per la voravia però finalment les participants en la marxa, per la seva seguretat, van decidir saltar a la calçada. 

D’altra banda, el col·lectiu també estaria a l’espera que la fiscalia citi alguna de les seves representants en relació amb la decisió del Govern de ‘denunciar’ l’informe presentat per l’entitat davant el Cedaw, l’organització dependent de les Nacions Unides, i sobre d’altres declaracions fetes en mitjans de comunicació internacionals. Per ara, en relació amb la decisió de l’executiu, Stop Violències no hauria hagut de prestar cap mena de declaració.

 

Comentaris

Trending