El Cedre ha tingut 39 baixes de personal en els vuit primers mesos de l'any

Durant tot l'any passat la xifra va ser de 38 i la majoria corresponen a auxiliars d'infermeria

Comentaris

-
-
Un total de 77 treballadors del centre sociosanitari El Cedre de Santa Coloma han estat de baixa entre l’any passat i els vuit primer mesos del 2019. Fins a 38 ho van etar el 2018 i 39 aquest any.  La major proporció de baixes es dona entre les auxiliars d’infermeria. Així, l’any passat 26 de les persones que va estar de baixa eren auxiliars mentre que aquest any representen 25 de la xifra total. Així es desprèn de les dades facilitades pel Govern a la consellera socialdemòcrata Rosa Gili, que havia presentat una sèrie de preguntes a l'executiu sobre el funcionament d'aquest centre.

El Butlletí del Consell General publica aquest dimecres la resposta a les preguntes fetes per Rosa Gili i indica que s'aplicaran els resultats d'un estudi que s'ha encarregat a la Fundació Matia, del País Basc, que destaca que els horaris de dotze hores en un centre sociosanitari no són els més recomanables ja que els professionals estan sotmesos a una considerable càrrega física i emocional. Aquest aspecte pot estar al darrere del número considerable de baixes que es produeixen.

Com ja va avançar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet durant la celebració de la festa de Meritxell al Cedre en una de les respostes a Gili s'explica que es treballa en un model d'atenció centrada en la persona. L'objectiu és que els torns de treball de les auxiliars d'infermeria passin de les dotze a les set hores. Així mateix es reduirà el número d'infermeres i augmentarà el d'auxiliars amb formació en el model d'assistència centrada en la persona. Actualment, el Cedre té 150 residents i la plantilla està formada per 103 treballadors.

El cas Chato

El Govern també ha contestat a una sèrie de preguntes formulades pel Partit Socialdemòcrata (PS) en relació a la destitució de Salustià Chato com a secretari d'Estat d'Economia. El seu cessament es va produir perquè no havia seguit les directrius marcades pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo i va anar a fer d'observador arbitral en uns partits internacionals. D'altra banda en la resposta s'explica que es va decidir que els àrbitres no cotitzessin a la CASS perquè poguessin mantenir la independència en cas de formar part d'un club o una federació.

 

 

Comentaris (5)

Trending