El CDR Andorra ‘repensa’ altres accions després que els primers llaços grocs aguantessin sols unes hores

Membres del col·lectiu independentista català al Principat van col·locar els metafòrics símbols en suport als presos polítics la matinada de divendres a la zona de la Riberola 

-
-
Els primer llaços grocs col·locats a la zona de la Riberola de Sant Julià per integrants del recentment constituït comitè de defensa de la República (CDR) -la delegació del moviment independentista català, per dir-ho d’alguna manera- al Principat van durar ahir només unes hores davant la perplexitat i indignació dels promotors de la iniciativa i el rebuig la condemna dels seus detractors. Alhora, el CDR Andorra continua pensant i preparant accions per sensibilitzar la ciutadania sobre el procés català i donar suport als presos polítics.
El comitè catalanista proposa ara que els automobilistes que donin suport a la causa facin sonar el clàxon cada cop que passin davant l’ambaixada espanyola

Ara, els impulsors del comitè volen promoure que els seguidors o defensors de la causa sobiranista catalana facin sentir el seu malestar amb la resposta que està tenint a tot plegat l’Estat espanyol tot fent sonar els clàxons dels automòbils cada cop que passin, aquests, per davant de l’ambaixada espanyola, al carrer Prat de la Creu de la capital. Són accions senzilles que pretenen visualitzar la seva existència i fer veure, alhora, la causa catalana. Però sense pretendre crear grans cavalls de batalla -des del primer moment van quedar descartats talls viaris- sabedors que hi ha una part molt elevada de la ciutadania andorrana que són reticents si no directament contraris al procés sobiranista o, com a mínim, al fet que el Principat s’hi involucri.

Va quedar vist amb la ràpida retirada que es va dur a terme dels llaços grocs en suport als presos polítics i sol·licitant-ne el seu alliberament. Unes poques desenes de plàstics en forma de llaç van aparèixer a primera hora del matí de divendres en una reixa que culmina un mur a la carretera general CG-1 a l’altura de la zona de la Riberola, entre el nucli urbà lauredià i la zona fronterera hispano-andorrana. El debat, per dir-ho d’alguna manera, que es va suscitar a les xarxes socials, on tot allò relatiu al procés assoleix unes dimensions d’allò més elevades, va ser ben agre.

Més enllà de les accions del CDR Andorra, el CDR de l’Alt Urgell ha organitzat per aquest dissabte 31 de març a les 18.30 hores de la tarda una concentració a la plaça dels Oms de la Seu d’Urgell. En principi l’acció, una més de les que es fan a la capital urgellenca per donar suport al procés sobiranista, no ha d’anar més enllà d’això. No obstant, en alguna ocasió alguna concentració d’aquesta naturalesa ha acabat derivant amb una manifestació fins a l’altura de la rotonda que enllaça les carreteres N-145 i N-260. La rotonda que porta el trànsit cap a Andorra. No és previst, però, que això succeeixi.

Etiquetes

-

Relacionat

Apareixen els primers llaços grocs de suport als presos polítics catalans a Andorra
-

Relacionat

El CDR Andorra insinua la seva primera acció: ‘enllaçar’ el Principat de groc

Comentaris

Trending