El CDR Andorra insinua la seva primera acció: ‘enllaçar’ el Principat de groc

El col·lectiu de suport amb la causa independentista catalana deixa anar la informació amb comptagotes, però una imatge distribuïda a través de les xarxes socials ho deixa entreveure

-
-
El comitè de defensa de la República (CDR) constituït a Andorra tot just divendres passat pretén posar llaços grocs en diversos punts del Principat per visualitzar el suport als qui consideren presos polítics catalans i reclamant-ne, d’aquesta manera, el seu alliberament. És la primera acció  que transcendeix que durà a terme el col·lectiu, que tot just aquest dimarts a la tarda va fer una primera trobada per avaluar forces i plantejar activitats.

El grup, força reduït i amb diversos tafaners més que realment interessats en promoure accions en aquesta reunió celebrada en un bar de l’avinguda de Salou d’Andorra la Vella, va descartar, això sí, la possibilitat de tallar carreteres. De fet, una part del grup creu que el fet que els seus col·leguen del CDR de l’Alt Urgell, malgrat que respecten totalment, puguin alterar el trànsit en la via que enllaça la Seu amb Andorra, al Principat fa més mal que bé.

No és descartable que aquest matí de dijous hi hagi un tall a la N-145. El CDR de l’Alt Urgell ha convocat un esmorzar col·lectiu a 2/4 de 7 del matí a la coneguda popularment com la rotonda del Pifarré, pel nom del bar que hi ha a l’indret. Es tracta de la plaça Bisbes Prínceps, a  l’encreuament de les avingudes Valls d’Andorra, que és que baixa procedent de la rotonda a la intersecció de la N-145 amb la N-260, i la de Guillem Graell, l’antiga carretera nacional.

Aquest dijous al matí és possible que el comitè de l'Alt Urgell dugui a terme alguna mobilització que afecti la circulació de camí cap al país

No serà fins que no hi hagin tots els assistents a aquest esmorzar popular que no es decidirà les accions a dur a terme. Però no es pot descartar una caminada fins a l’encreuament de la N-145 i la N-260, o una mica més amunt, ja en la carretera que porta cap al Principat, i mirar d’obstaculitzar el trànsit. El ministre de Finances i portaveu del Govern andorrà, Jordi Cinca, tot respectant les decisions de qualsevol col·lectiu, ha manifestat preocupació pel perjudici que podria comportar depèn de quines accions aquests dies. I ha afirmat que estaran en contacte amb les autoritats espanyoles i amb els mossos d’esquadra.

També ha mostrat, Cinca, el seu respecte al CDR Andorra. Aquest col·lectiu va acordar no tallar carreteres i va posar sobre la taula la possibilitat d’empaperar el país per fer visible la ‘causa catalana’. Doncs bé, aquest empaperament s’hauria convertit en una acció per col·locar llaços gros en diversos punts del Principat. Evidentment, públicament no ha transcendit res. Sols una fotografia amb la imatge del pont de la Tosca, a Escaldes, i el missatge “Enllacem Andorra” deixa entreveure l’acció reivindicativa. I es pot intuir que els llaços es miraran de col·locar en indrets amb una mínima simbologia o interès patrimonial.

-

Relacionat

Noves mobilitzacions independentistes a la Seu i ‘calma’ per ara al CDR d’Andorra
-

Relacionat

Primera reunió del Comitè de Defensa de la República constituït al Principat

Comentaris

Trending