Noves mobilitzacions independentistes a la Seu i ‘calma’ per ara al CDR d’Andorra

El comitè de l’Alt Urgell convoca un esmorzar aquest dijous a partir de 2/4 de 7 de matí a la rotonda del bar Pifarré de la capital urgellenca

-
-
El moviment independentista aglutinat a l’entorn dels comitès de defensa de la República (CDR) organitza aquest dijous noves accions a la Seu d’Urgell. El CDR Alt Urgell ha convocat els seus seguidors a un ‘esmorzar’ col·lectiu a 2/4 de 7 del matí. Què hi haurà més enllà d’això no està clar. Mentrestant, el recentment constituint CDR d’Andorra ha començat a prendre el pols al suport real que pot obtenir al Principat però, per ara, no hi ha cap decisió presa sobre activitats a dur a terme, més enllà de tenir clar que no promouran talls de carreteres. 

Noves mobilitzacions independentistes a la Seu i ‘calma’ per ara al CDR d’Andorra

El CDR Alt Urgell ha convocat per aquest dijous a 2/4 de 7 del matí un esmorzar a la rotonda del bar Pifarré, ja a l’interior de la Seu d’Urgell, a l’antiga carretera nacional N-260 encara que molt a tocar de la gran rotonda que porta cap al Principat. Més enllà de l’esmorzar per, suposadament, celebrar l’arribada de la primavera a la capital urgellenca, no ha transcendit cap acció més. El funcionament d’aquests comitès, però, fa que es prenguin decisions sobre la marxa i entre les mateixes persones que acudeixen a la crida. Per tant, no es descarta que el malestar per la situació política a Catalunya es pugui fer visible amb alguna altra acció. Res no ha transcendit, però, en aquest sentit.

El col·lectiu recentment organitzat al Principat descarta dur a terme talls de carreteres i manté encara en ‘stand by’ quines actuacions es poden dur a terme al país 

Tampoc no hi ha programada, en principi, cap acció promoguda pel CDR Andorra, que aquest dimarts al vespre, en una cafeteria de l’avinguda de Salou d’Andorra la Vella, va fer el seu bateig de foc amb un nucli reduït de reals impulsors de la iniciativa. En la trobada es va parlar de tot i de res amb molta gent que, més que interessats reals, eren oients o tafanejadors. Va quedar clar, en principi, que no es promouran talls de trànsit que afectin el Principat per la repulsa que comporta entre la ciutadania. 

Justament, la molta crítica que aixeca el moviment independentista català entre la ciutadania andorrana va ser una de les qüestions tractades. Formalment res no ha transcendit de la trobada i qualsevol comunicació formal es durà a terme, com fan la immensa majoria de col·lectius similars, a través de les xarxes socials. El CDR Andorra ja està visible a Facebook, Twitter i Telegram. Per ara no s’ha convocat res en concret. S’està una mica a l’expectativa de tot plegat.

Segons fonts del comitè, el CDR d’Andorra és “molt petit”. Però després de la reunió, i tot i les dificultats que van anar sorgint durant l’assemblea, es va acabar amb el sentiment dels promotors que “ara som més forts, més grans i estem mooolt més units que ahir, els bons esclar!” Una de les primeres accions que es podria fer per visualitzar la constitució del CDR, o la presència organitzada del moviment independentista català al Principat, seria empaperar alguns punts notoris del Principat. Tot està obert i no hi ha res de concretat, segons les fonts.

Etiquetes

Comentaris

Trending