El 6 d'octubre es perfila ara com la data per l'aprovació dels comptes i la reunió de poble a Sant Julià

Comentaris

El 6 d\'octubre es perfila ara com la data per l\'aprovació dels comptes i la reunió de poble a Sant Julià
El 6 d\'octubre es perfila ara com la data per l\'aprovació dels comptes i la reunió de poble a Sant Julià

El procés que ha de portar els ciutadans de Sant Julià a conèixer la situació real de les finances comunals és com un part extremadament complicat i amb fòrceps. La sessió de consell que ha de permetre aprovar la liquidació dels comptes del 2015 i el pressupost per al 2016, que incorporarà una revisió moderadament a l’alça d’alguns tributs i preus públics, no se celebrarà la setmana que ve. Molt probablement es farà la següent. La darrera data amb què està treballant la majoria demòcrata-laurediano-en-comú que dirigeix la corporació és el 6 d’octubre.

La intenció hores d’ara és fer coincidir el mateix dia, un dijous, la sessió plenària oficial amb la reunió de poble. Amb un acte i l’altre hauria de ser possible treure l’entrellat de tot plegat. La població laurediana i el Principat en general haurien de saber llavors quina és la situació real de la caixa comunal i de Naturlandia que, de fet, és el que està arrossegant la primera al desastre. En principi, el comú de Sant Julià es quedarà a uns pocs milers d’euros d’arribar a superar el sostre d’endeutament màxim previst per llei. De saltar-se’l, aquest fet hauria obligat la intervenció del Govern.

El retard no és degut, segons diverses fonts, a cap nova complicació. Però sí que és cert que els darrers dies s’ha rebut formalment la minuciosa auditoria que el comú encapçalat per Josep Miquel Vila havia sol·licitat. I malgrat que ja s’havien anat rebent informacions parcials que han permès fer el treball que la junta de govern ja va aprovar dilluns, també és cert que la majoria vol tenir lligada i molt ben lligada tant la informació que es tracta en els òrgans comunals com la que es facilitarà públicament en la reunió de poble.

Per ara encara no s’ha celebrat la preceptiva comissió de finances, necessàriament anterior a la sessió de consell de comú, que haurà de permetre a l’oposició formada per tres consellers d’Unió Laurediana saber de primera mà quina és la situació comunal. Després es convocarà formalment el plenari que ha d’aprovar els comptes de l’any passat i la previsió per aquest exercici que ja està més a punt de finalitzar que una altra cosa. 

No es preveu que judicialitzi res, encara que diversos components de l’actual majoria comunal han anat fent ‘crides’ perquè la fiscalia actuï d’ofici, almenys, davant l’informe que va fer el Tribunal de Comptes detectant diverses anomalies els exercicis 2013 i 2014, entre els quals, alguns de referents a l’ús de les targetes de crèdit per part dels llavors cònsols, Montserrat Gil i Manel Torrentallé. Si durant la reunió de poble hi hagués un clam ciutadà molt majoritari favorable al fet que tot plegat es posi en mans de la Justícia perquè sigui aquesta qui investiga no es descarta que es torni a replantejar un cas que, malgrat certa divisió interna, ara per ara s’ha deixat per tancat i descartat.

Comentaris

Trending