Els xofers de busos escolars hauran de revisar el vehicle una vegada acabin cada recorregut

A partir de dilluns que ve els acompanyants hauran d’anotar els noms de tots els usuaris de maternal i primera ensenyança que pugin a l’autobús, amb la qual cosa el conductor sols podrà obrir la porta davantera

Busos que fan habitualment transport escolar.
Busos que fan habitualment transport escolar. Toni Solanelles

El descuit durant sis hores, fa deu dies, d’una menor de tres anys en un bus que havia fet el servei de transport escolar té conseqüències més enllà de l’expedient a l’acompanyant i a les empreses implicades. A partir de dilluns que ve, quan es reprenen les classes després de les vacances de Tots Sants, els conductors hauran de revisar de dalt a baix tot el vehicle cada vegada que finalitzin el recorregut i al centre mateix on s’hagin aturat i els acompanyants, en el cas dels escolars més petits, hauran d’anotar els noms dels usuaris que hagin pujat a l’autobús.

Després de l’esmentat incident, que sortosament no va tenir conseqüències per a la menor, el Servei de Transport Escolar ha tramès noves instruccions a les empreses que fan els serveis. Així, quan acabin qualsevol recorregut de transport d’escolars, els xofers estan obligats a verificar que no quedi cap alumne ni cap objecte dins de l’autobús. Al matí, quan arribin al centre escolar que pertoqui, sigui del nivell que sigui, una vegada es consideri que han baixat ja tots els alumnes, els conductors hauran d’anar fins al final del vehicle passant pels diferents seients revisant que no hi ha quedat ni cap persona ni cap objecte.

Aquesta operació s’ha de fer al final de cada recorregut matinal. És a dir, si un conductor porta primer un grup d’estudiants fins al Sant Ermengol i, posteriorment, n’agafa uns altres per traslladar-los a la Margineda -per posar dos exemples no reals-, tant al Sant Ermengol com a la Margineda haurà de fer la preceptiva revisió. Això, s’ha dit, pel que fa als serveis de matí.

Un autobús d'Andbus accedeix a les instal·lacions que té la companyia a la Borda Nova.

Relacionat

Quinze dies de suspensió per a l’acompanyant del bus on va quedar oblidada una nena

Els acompanyants, al matí, tenen l’obligació d’anotar el nom de cadascun dels usuaris del servei que s’enfilin al bus. Per aquest motiu, els responsables del departament ministerial que s’encarrega del transport escolar ha tramès a les empreses dels vehicles que fan el transport escolar que els conductors no obrin les dues portes del bus al mateix temps. En concret, es demana no obrir la del darrere. I és que els usuaris de maternal i primera ensenyança només podran entrar per les portes de davant dels vehicles.

Quant a les verificacions a la tarda, es diferencia entre alumnes a partir de segones ensenyances i escolars més petits. En el primer cas, la revisió s’ha de fer a la parada una vegada hagi baixat, suposadament, l’últim alumne d’aquell mateix recorregut de transport escolar. Pel que fa als estudiants de maternal i primera ensenyança, xofer i acompanyant s’han de coordinar degudament per dur a terme la revisió obligatòria a la darrera parada que baixi l’últim alumne del recorregut corresponent. L’obligació, a priori, és solidària. I la responsabilitat serà dels dos professionals.

Una imatge de la seu central de Novatel-Andbus.

Relacionat

Una nena de tres anys passa més de cinc hores oblidada en el bus escolar

Més enllà d’això, també se sol·licita a les empreses de transport que demanin als seus professionals de la conducció que siguin proactius alhora de comunicar qualsevol incidència. Per exemple, que comuniquin a l’empresa, perquè aquesta ho traslladi als responsables del Servei de Transport Escolar, si alguns escolars han sortit amb retard o si hi ha alguna retenció viària que fa que el vehicle trigui més del previst en arribar a la seva destinació fixada.

Comentaris (6)

Trending