Vilarrubla lliura el Premi Nacional a l'Estudi a cinc alumnes dels tres sistemes

A banda del reconeixement, entrega 3.000 euros a cada guanyador i els subvenciona les despeses de matrícula durant els cursos de formació professional superior o de primer cicle universitari

Quatre dels cinc premiats durant l'acte.  Beatriz Gomes Faria Dos Santos no hi ha pogut assistir.
Quatre dels cinc premiats durant l'acte. Beatriz Gomes Faria Dos Santos no hi ha pogut assistir. J.M.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha lliurat aquest dijous a Sant Julià de Lòria el Premi Nacional a l’Estudi als cinc estudiants guanyadors d’enguany. Es tracta d’un reconeixement que s’atorga als alumnes de batxillerat i batxillerat professional dels tres sistemes educatius.

El Premi Nacional a l’Estudi, a banda del reconeixement, entrega 3.000 euros a cada guanyador i els subvenciona les despeses de matrícula durant els estudis de formació professional superior o de primer cicle universitari –ja els facin a Andorra o a l’estranger–.

Uns alumnes que han vist els seus estudis influenciats per la crisi de la Covid-19: primer amb el confinament i les classes telemàtiques de l’any passat, i després amb les mesures de prevenció d’enguany. La ministra Vilarrubla ha felicitat als guardonats, i ha destacat “la seva elevada resiliència i capacitat per adaptar-se”, a la vegada que els ha encoratjat a seguir formant-se. Els guardonats d’aquest curs han estat Beatriz Gomes Faria Dos Santos, de l’Escola Andorrana de Batxillerat, David Da Silva Camino, del Centre de Formació Professional, Mercè Joval Gallart, del Colegio Espanyol María Moliner, i Sophia Arami Espinola Benitez i Mariana Ferreira Dos Santos, les dues del Lycée Comte de Foix.

Concretament, el curs vinent Gomes té previst estudiar la licenciatura em línguas, literaturas e culturas a la Universitat de Porto; Da Silva es decanta pel bàtxelor en informàtica a la Universitat d’Andorra; Joval vol estudiar el grau en relacions internacionals a la Universitat Autònoma de Barcelona; Espinola farà classes préparatoires intégrees a l’INSA d’Estrasburg i Ferreira ha escollit el brevet de technicien supérieur, gestion de la PME al Lycée Comte de Foix.

Comentaris

Trending