Vilarrubla deixa clar a les famílies que “no prenem decisions per molestar ningú”

La titular d’Educació reconeix que “als primers que ens sap greu” d’anar fent canvis en l’esquí o en el transport escolar és als responsables del ministeri però que davant certes alertes meteorològiques cal primer “la màxima seguretat”

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, durant la compareixença d'aquesta tarda.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, durant la compareixença d'aquesta tarda. Toni Solanelles

“Als primers que ens sap greu és a nosaltres. No prenem decisions per molestar ningú.” La ministra d’Educació, Ester Vilarrubles, ha demanat disculpes a les famílies que aquests dies es puguin veure marejades per les decisions relacionades amb la meteorologia i el sistema educatiu. Vilarrubla ha assegurat que des d’Educació només s’aplica el que dicten els protocols en cas d’alertes remarcables i ha afirmat que per sobre de tot prima “la màxima seguretat”.

La titular ministerial educativa ha explicat que en cas contrari, en el cas que “el gabinet de crisi en cas de nevades” dictés una alerta taronja, tal i com ha passat aquests darrers dies, i Educació no actués en conseqüència i adoptés el que dicta el protocol “seria molt arriscat” perquè “si passés alguna cosa en seria la responsable”. Vilarrubla ha assegurat que Educació “és molt sensible a la realitat de les famílies” perquè molts dels responsables educatius, ha recordat, també han tingut fills en edat escolar.

Una aula buida.

Relacionat

Les famílies esclaten contra la improvisació escolar

Els protocols s’apliquen fil per renda però, malauradament, les previsions no es compleixen fil per randa ni molt menys. De fet, Vilarrubla, de bon humor, ha vingut a dir que havia maleït els ossos dels tècnics meteorològics en veure aquests darrers dies en despertar-se que allò que havia de ser no estava sent. Justament, per la imprevisió del temps, per això “les decisions s’adopten el més tard possible”. “Seria fantàstic per a la planificació decidir amb un mes de marge, però la previsió meteorològica és més segura com més a prop s’està del dia que toca”.

Vilarrubla ha descartat motius electorals i de cap mena, ha defensat l’esquí com a eina educativa i ha destacat el fet que “el que no hem fet és anul·lar classes” i tancar escoles. Que el que buscava canvien horaris de transport escolar era evitar acumulacions de busos o que els estudiants arribessin tard a les seves cites. I fent-ho, tot, amb “la màxima seguretat possible”. Alhora, si es van avançar les sortides d’alguns cursos, aquestes afectaven als estudiants que “tenen més autonomia per poder estar sols”.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending