Les famílies esclaten contra la improvisació escolar

Indignats per l’avenç de les sortides d’alguns estudiants de secundària, pares i mares recorden que estem en un país de neu i, per tant, “el ministeri d’Educació s’ha de mullar i prendre decisions de fons, no d’una estona per l’altra”

Una aula buida.
Una aula buida. ARXIU

L’avís d’avenç de sortida de l’escola unes hores abans de l’habitual d’alguns estudiants de secundària no ha satisfet ni poc ni gens moltes de les seves famílies. Pares i mares d’escolars acusen el ministeri d’Educació d’“improvisar” sense tenir en compte “que hi ha moltes famílies integrades per treballadors que no poden estar pendents de decisions d’ultima hora”. I tot recordant que “estem en un país de neu”, reclamen al departament liderat per Ester Vilarrubla que “es mulli”. “Que prengui decisions amb certa antel·lació i no que avisi sense marge de maniobra”.

Malgrat que diumenge es va fer una comunicació pública per part de Govern, hi ha centres educatius -inclòs de l’Escola andorrana- que no haurien traslladat degudament la informació als pares i mares. Algunes de les famílies s’han assabentat aquest mateix matí que el seu fill o filla sortiria abans de l’escola. “Però ens els envien dinats, ens han recordat”, remarca una mare, que recorda que per molt que siguin estudiants de segona ensenyança, no tots són independents. I que tenen pares i mares que treballen i no sempre es poden organitzar si no és amb un temps notable.

Lamenten que s’hagin avançat sortides aquest dilluns, comunicades en alguns casos, pel motiu que sia, a corre-cuita, i, en canvi, no hi hagi res previst per a aquest dimarts, “quan sembla que l’episodi de neu hauria de ser més intens. Ens diuen que s’aniran prenen decisions a mida que calgui adoptar-les. Però això no pot ser això. Cal que el ministeri d’Educació es mulli”. I mullar-se, en certa manera, significa aclarir la situació amb prou marge de maniobra per a tots els agents escolars. I les famílies, recorden, en són un de fonamental.

“Som un país de neu. I, per tant, perquè hagi de nevar una mica no pot ser un motiu per generar trasbalsos a centenars de famílies. Això no funciona així”, han indicat les fonts, que han assegurat que si al final el fet que nevi poc o molt ha de fer decidir en qüestió d’hores tirar cap a un cantó o anar cap a l’altre, potser caldrà “acordar que quan nevi, tingui l’abast que tingui, es farà classe ‘on line’, escola virtual. Se suposa que des de la pandèmia ja hi estem preparats”.

Comentaris (23)

Trending