Vela demana dades sobre els estudiants andorrans que van a universitats estrangeres

La consellera general del PS ha presentat una pregunta amb resposta escrita per fer-se una idea del nombre d’alumnes i dels mecanismes que té Govern per fer-ne el seguiment

La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela.
La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela. PS

La presidenta suplent del Grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela vol tenir dades sobre els alumnes andorrans que cursen estudis universitaris fora del país. També demana saber quins mecanismes té Govern, i en concret, el ministeri d’Educació, per fer-ne el seguiment i la informació que es dona als estudiants perquè puguin escollir el seu futur.

Aquest és l’objectiu de la bateria de preguntes que s’ha tramitat a l’executiu. En concret, perquè siguin respostes de forma escrita. La consellera general socialdemòcrata vol, així, poder fer-se una idea general de la situació.

Així, en concret, ha reclamat saber quin és el nombre d’alumnes que cursen des del 2019 estudis a universitats espanyoles, quants ho fan a universitats franceses i quants a universitats d’Andorra. La informació la vol tenir desglossada per especialitats, centre i anys. També reclama saber quin és el nombre, des del 2019, de joves educats al sistema educatiu andorrà que finalitza els estudis d’ensenyament superior.

Així mateix, la parlamentària escaldenca ha preguntat sobre quins són els mecanismes que es posen a disposició dels alumnes a fi de seleccionar els centres d’ensenyament superior. Finalment, també s’interroga  quins són els instruments del ministeri d’Ensenyament Superior per conèixer i fer el seguiment dels alumnes i dels seus estudis.

Comentaris (5)

Trending