Vaga encoberta d’alguns acompanyants del transport escolar per no cobrar a l’hora

La decisió de no treballar aquest dilluns és minoritària tot i que molts dels assistents, contractats a hores per Nundinal, no han percebut hores d’ara la mensualitat corresponent al desembre, situació que l’empresa imputa al retard dels pagaments de Govern

El rètol del transport escolar.
El rètol del transport escolar. ARXIU

Acompanyants dels transport escolar, en una xifra aparentment minsa, han decidir no incorporar-se aquest dilluns a la seva tasca en senyal de protesta per no haver percebut el que els pertocava en relació, com a mínim, al mes de desembre. Molts dels assistents no han cobrat la darrera nòmina de Nundinal, i l’empresa atribueix el fet de no estar al corrent de pagament als retards de Govern amb els proveïdors.

L’alteració que hauria comportat la decisió personal d’alguns dels treballadors del transport escolar de no presentar-se a treballar seria mínima o fins i tot imperceptible. És un sector laboral on el temor és molt gran, segons que han assegurat fonts coneixedores de la feina. En molts casos es tracta de personal poc qualificat, fàcilment reemplaçable, i que tenen la feina com a complement necessari per poder arribar a final de mes o més i tot. La situació a Nundinal no sempre és fàcil. Ben al contrari, tot sovint és complicada.

Fins fa quatre dies, com aquell que diu, cap dels acompanyants del transport escolar contractats a través de Nundinal no havien rebut la remuneració corresponent al mes de desembre. Alguns tenen romanents pendents des del mes de juliol

Fins fa quatre dies, com aquell que diu, cap dels acompanyants del transport escolar contractats a través de Nundinal no havien rebut la remuneració corresponent al mes de desembre. Alguns tenen romanents pendents des del mes de juliol. L’empresa, que forma part d’un grup amb altres societats, ha atribuït la manca de pagament de nòmines al retard de Govern amb els proveïdors i a l’embolic que té amb les factures.

Fonts laborals han lamentat la situació global i també han explicat que malgrat els retards de l’administració, l’empresa hauria de tenir marge de maniobra suficient com per no deixar els treballadors a l’estacada. Però Nundinal no és la primera vegada que té dificultats per tirar endavant. A banda, no dispensa el millor tracte al seu personal, segons les fonts consultades, que han mostrat la seva total disconformitat amb la política de gestió de persones que du a terme la companyia.

De fet, seria aquest tracte el que temerien els treballadors, conscients que qualsevol queixa -i no cal dir hi ha una eventual denúncia a inspecció de treball- els pot comportar un acomiadament fulminant. I, com s’ha dit, per a molts dels assistents del transport escolar aquelles hores que fan els són decisives per assegurar la viabilitat econòmica de les seves respectives llars. A banda, hi ha molts dubtes sobre el compliment dels protocols.

De fet, Transport Escolar ha hagut d’acabar demanant als xofers que no obrin les portes posteriors dels vehicles perquè, en haver-hi en moltes ocasions menys acompanyants del que estableix el rati oficial, un sol assistent no pot controlar tots els infants i si baixessin per les dues portes dels vehicles no hi hauria manera de fer un seguiment correcte dels menors.

Comentaris (2)

Trending