Universitaris andorrans no troben allotjament a París

En alguns casos fa més d’un mes que en busquen i les opcions passen per instal·lar-se a més d’una hora de la capital francesa

Comentaris

La Cité Internationale Universitaire de París.
La Cité Internationale Universitaire de París.

Trobar un allotjament a París s’ha convertit en una quimera per alguns estudiants universitaris andorrans que han d’iniciar cursos a la capital de França. Hi ha famílies que en busquen des de fa més d’un mes i que s'han d'allunyar de la capital per aconseguir una residència per al seu fill.

El desig de l’ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet i de les autoritats del seu país per augmentar la presència d’estudiants superiors andorrans a França està topant amb la dificultat per trobar una residència a París. Enguany han estat diversos els alumnes del Lycée Comte de Foix que amb les seves bones notes han aconseguit plaça en un centre de la capital francesa, ja sigui per seguir un curs preparatori o per entrar a la universitat.

El Govern andorrà atribueix cada anys dues habitacions a la Cité Internationale Universitaire de París però l’oferta es queda molt curta. Diverses famílies expliquen que sense una beca no es troba res tret que se sigui adepte a una determinada religió com ara la jueva, a una organització catòlica com l’Opus Dei o a una congregació com poden ser els jesuïtes o els salesians.

Quan una de les famílies abans esmentades van anar a sol·licitar plaça a una residència religiosa els van demanar que la filla tingués un projecte de vida cristiana. Cal recordar que l’ensenyament francès té com a principi bàsic el de la laïcitat. Així les coses, la solució es instal·lar-se a més d’una hora del centre educatiu escollit.

Comentaris (5)

Trending