L'UdA augmenta en un 15% el nombre d'alumnes

S'inaugura el curs acadèmic 2021-22 amb 629 estudiants en formació reglada i la proposta del cònsol de Sant Julià, Josep Majoral de crear una Associació d'Universitats

Comentaris

Nicolau, Espot i Majoral durant l'acte d'inauguració.
Nicolau, Espot i Majoral durant l'acte d'inauguració. UdA

La Universitat d'Andorra (UdA) ha inaugurat un curs acadèmic 2021-22 amb 629 estudiants en formació reglada. El rector, Miquel Nicolau ha dit que "la preinscripció en formació reglada quasi ha doblat la millor dada dels altres anys i amb una matrícula que suposa un increment del 15% respecte al curs anterior".  Xavier Espot ha mostrat el suport total de Govern pel desenvolupament de Sant Julià com a ciutat universitària.

Aquest increment en formació reglada ve donat pels prop de 240 nous estudiants que s’han matriculat enguany en alguns dels 15 programes de formació reglada que ofereix l’UdA. La majoria dels programes han crescut en nombre d’estudiants, i sobretot destaquen les formacions en dret i en educació.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha proposat la creació d'una Associació d'Universitats i la contractació d'una empresa que redacti el plec de bases per a la viabilitat econòmica d'una residència d'estudiants amb la implicació de públics i privats "pel campus universitàri nacional per dinamitzar la parròquia. Durant l'acte s'ha presentat la memòria. S'han matriculat 19.945 estudiants. Cal destacar que durant el curs passat, entre estudiants de formació reglada i de formació continuada es va arribar a un total de 1.962 estudiants. Al llarg de tota la història de l’UdA, des del 1988, s’han expedit un total de 6.473 títols, dels quals 1.368 són títols d’estat.

L'acte ha acabat amb el lliurament dels títols a la promoció 2021, formada per 82 alumnes, a càrrec de la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i del rector, Miquel Nicolau. Durant el seu discurs ha destacat la creació del nou màster en educació -amb una vintena d'inscrits- i el fet que després de dos cursos de pandèmia aquest ha de ser el del retorn a la normalitat. Ha esmentat el paper que està tenint la recerca en la resolució de la crisi de la Covid-19 i en l’avenç per a la preservació de la sostenibilitat del planeta, i ha demanat més inversió en aquest àmbit per tal que la recerca sigui “cada cop més l’eix central de la nostra economia i del nostre benestar”.

Comentaris

Trending